Üniversiteler, şampiyonlara servet teklif ediyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bu yıl son kez yapılan ÖSS'de Türkiye derecesi yapan gençlere devlet ve vakıf üniversitelerinden teklif yağıyor. Sonuçların ardından öğrencileri markaja alan yöneticiler, servet değerindeki imkânları süper beyinlerin önüne seriyor.

Bunlar arasında dünyanın en itibarlı üniversitelerinde 300 bin dolarlık master, 50 bin liralık harçlık gibi teklifler yer alıyor. Yerleşme arifesinde kafaları karışan öğrenciler, karar vermede zorlansa da ideallerini parayla değişmeyeceklerini ifade ediyor.

Sözel ve Eşit Ağırlık türlerinde Türkiye 1.si olan Kayserili Mustafa Öztürk, TOBB Üniversitesi'nin kendisini arayarak Almanya'da dünyanın en iyi 4. üniversitesinde 300 bin dolarlık master imkanı sunduğunu söyledi. Bunun yanı sıra birçok rektör ve dekanın bizzat arayarak burs teklifinde bulunduğunu belirten Öztürk, önerilerin hepsini hedefine ulaşmak için reddettiğini kaydetti. Hayallerini doktorluğun süslediğini anlatan Öztürk, "Tek hedefim doktor olmak. Bu nedenle Hacettepe Tıp'ı tercih edeceğim." diye konuştu. Sayısal şampiyonu Gülşen Yücel de sonuçlar açıklandığından bu yana odasında sınav kitapları kadar broşür ve tanıtım kitapçığı biriktiğini kaydetti. Maddiyata dayalı teklifleri kulak ardı ettiğini söyleyen Yücel, Hacettepe, Cerrahpaşa ve Ege üniversitelerinde tıp okumak istediğini belirtti.

Sözel ve Eşit Ağırlık alanlarında Türkiye 2.si olan Semih Uçarı ise kendisine sunulan maddi imkanları reddederek aylık 475 TL burs ve bir dizüstü bilgisayar veren Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü seçtiğini açıkladı.

MUSA ÖZYÜREK KAYSERİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber