Öğretmen katillerine müebbete Yargıtay onayı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 3 yıl önce, uyuşturucu parası için emekli öğretmen 63 yaşındaki Ali Coşkun'u boğazını sıkıp yastıkla boğarak öldürdükten sonra, para ve cep telefonunu gasp eden 2 kişiye verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezaları Yargıtayca onandı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan 24 yaşındaki Murat Faruk Genç ile 25 yaşındaki Cemal Arslan, 14 Mart 2008'deki karar duruşmasında ağırlaştırılmış ömür boyu, ?gasp' suçundan ise 12'şer yıl hapis cezasına mahkum edildi. Olaya adı karışan 21 yaşındaki Melis Sena Akgül ise ?cinayete iştirak etmek ve hırsızlık' suçlarından 19 yıl hapse çarptırıldı, olayı aydınlattığı ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına düşürüldü.

Yargıtay, Genç ve Arslan'a verilen cezaları onarken, Akgül'e verilen cezayı ise bozdu. Genç kıza, öldürülen emekli öğretmenin sol elini tutması nedeniyle ceza verilemeyeceği belirtilen Yargıtay kararında, ?...Sanık Melis Sena Akgül'ün maktulün sadece sol elini tutması şeklindeki eyleminin, diğer sanıkların eylemlerini kolaylaştırıcı sonuca etkili ve suça yardım eden olarak katıldığını kabule yeterli olmadığı, olay faili meçhul iken sanık Akgül'ün hakkında herhangi bir soruşturma olmadan kolluk kuvvetlerine olayı anlatması da dikkate alındığında, sanığın yağma için öldürme eyleminde diğer sanıklarla fikir ve irade birliği içinde olduğunu gösterir kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığı anlaşılmaktadır? denildi. Yargıtay kararında, Akgül için ?Öldürmeye yardım' suçundan beraat, para ve ziynet eşyası çalmaktan ise 3 ile 7 yıl arasında hapis cezası verilmesi, ceza miktarına göre yaklaşık 2 yıldır tutuklu olan sanığın tahliye edilmesi gerektiği de kaydedildi.

Bozma kararı üzerine tahliye edilen Akgül, önümüzdeki günlerde ?Öldürmeye yardım ve hırsızlık' suçlarından tutuksuz yargılanacak.

3 BİN TL VE EŞYALARI GASP ETTİLER

20 Temmuz 2006'da meydana gelen olayda Ali Coşkun, eşi ve çocukları yazlıkta iken, tek başına kaldığı evde kafasına kolonya şişesiyle vurulup, boğazı sıkılarak öldürülmüş halde bulundu. 3 bin lirası, çekleri, cep telefonu ve bazı değerli eşyalarının gasp edildiği anlaşılan Coşkun'un, kapıda zorlanma olmaması nedeniyle tanıdık birileri tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Olaydan yaklaşık bir yıl sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi Melis Sena Akgül, polise giderek, kendisinin de bulunduğu bir ortamda Coşkun'u, arkadaşları Murat Faruk Genç ile Cemal Arslan'ın öldürdüğünü anlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber