Kenan Evren yoğun bakımda, şuuru açık!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in şuurunun açık olduğu ve tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdürüldüğü bildirildi.

Evren'in tedavi altına alındığı Universal Bodrum Hastanesi Başhekimi Yusuf Babayiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada Evren'in kalbi ile ilgili yavaşlık ritm problemi sebebiyle geçici bir kalp pili uygulandığını belirterek, "Daha sonrasında da sindirim sistemi kanaması için tedavilerine başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce benzer şekilde bir kez daha sindirim sistemi kanaması geçirmiş. Bu seferki kanama diğerine oranla, bizim tıbbı anlamda masif dediğimiz fazla miktarları kastedilen bir kanama şekli" dedi.

GATA'dan bir uçak ambulansın Bodrum'a hareket ettiğini açıklayan Babayiğit şunları söyledi:

"Muhtemelen uygun hale getirip Ankara'ya transfer edeceğiz. Şu an şuuru açık. Hayati organlarını takip ettiğimiz kriterler tansiyonu, nabzı, oksijen dağılımı, idrar çıkışı hepsi kontrol altında. İlk ünite kanı vermeye başladık."


7'NCİ Cumhurbaşkanı Kenan Evren Bodrum Yalıkavak'daki yazlığında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Kenan Evren saat 19.15'de Yalıkavak'tan ambulansla Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, Evren'in tetkik ve incelemelerinin sürdüğünü, muhtemelen bağırsak kanamasıyla ilgili bir rahatsızlık geçirdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber