Eğitim Sen, usta öğreticilik için valilikleri uyardı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 - Okul Öcesi eğitimi genel müdürlüğünün 2009-2010 öğretim yılı kadrosuz usta öğretici görevlendirmesi konulu genel yazısı hakkında yürütmesinin durdurulması istemli dava açılmış ve bu olay web sitemizin http://www.memurlar.net/haber/145654 linkinde yayınlanmıştır.

2 - Şimdi de anılan davayı açan eğitim sendikası, 04.08.2009 tarihinde, konu ile ilgili 81 il valiliğine usta öğretici uyarısı yaparak, bir basın açıklaması yapımış
ve özetle: ".................Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığının anılan yürütmeyi durdurma kararına rağmen söz konusu yazıları valiliğinize göndererek talimat vermesi ?kanunsuz emir? niteliğindedir. Anayasanın 137/2 maddesinde konusu suç teşkil eden emrin hiçbir şekilde yerine getirilmeyeceği, yerine getiren kimsenin sorumluluktan kurtulamayacağı kurala bağlanmıştır. Bu nedenle anılan Danıştay kararı uyarınca valiliğiniz bünyesindeki okul öncesi eğitim kurumlarında okul öncesi öğretmeni yerine kadrosuz usta öğretici çalıştırılmaması ve usta öğreticilerin bağımsız sınıfa girmemesi gerekmektedir. Aksi yönde anılan Danıştay kararını işlevsiz bırakacak uygulamalara karşı sendika olarak hukukun tüm olanaklarını kullanmamız anayasal bir haktır. Gereğinin yapılmasını saygılarımla dilerim.
Mehmet BOZGEYİK / GENEL SEKRETER.................." denilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber