Burdur Valisi'ne suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURDUR Tüketicileri Koruma Derneği (BURTÜKODER), 7 okulda verilen ?Hasta ve Tüketici Hakları' konulu eğitim programının durdurulmasıyla ilgili Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BURTÜKODER'in girişimiyle geçen yıl 7 okulda başlatılan ?Hasta ve Tüketici Hakları' konulu eğitim programının, Valilik'ten izin alınmadığı gerekçesiyle Vali İbrahim Özçimen'in bilgisi dahilinde Vali Yardımcısı İhsan Selim Bağdaş'ın imzasıyla durdurulduğu iddia edildi. Bunun üzerine BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan, Vali Özçimen ile Vali Yardımcısı Baydaş hakkında ?görevi kötüye kullanma' ve ?görevi ihmal' gerekçeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

?İZİN ALDIK'

Eğitim programı için Valilik'ten izin alınmadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Arslan şunları söyledi:

?Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4.12.2008 tarih ve 16426 sayılı yazısı, Vali adına Vali Yardımcısı Ferhat Peşin tarafından imzalanarak programa onay verilmiştir. Alınan bu onay üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullara valilik onayını gönderip eğitim programını başlatmıştır. Skandal olarak değerlendirilebilecek bu keyfilik Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in bilgisi dahilinde ve talimatıyla gerçekleştirilmiştir. Mevcut olmadığı iddia edilen onay ve izin belgesinden Vali'nin ya gerçekten haberi yoktur, ya da bilinçli olarak inkar etmektedir. Her iki durumda da olay vahim olup devlet ciddiyeti ile bağdaşmayacak bir durum vardır ortada. Eğitim ve kültür düzeyi yüksek olan Burdur'un böylesi bir yönetim anlayışı ile yönetilmeyi hak etmediğini Burdur halkına, İçişleri Bakanlığı, Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na saygıyla iletiriz.?

Arslan, açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçesini Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber