Gençlik sporda aşk ve doping suçlaması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ağustos 2009 23:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Beş erkek sporcu, milli takımda da zaman zaman görev alan antrenör Erdinç Aslan'ın sporcu ile antrenman salonunda cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. Antrenöre maaştan kesinti cezası verilirken, Aslan ise dopingcilerin iftirasına uğradığını söyledi

Halter Milli takımında zaman zaman antrenörlük yapan Erdinç Aslan'ın, bayan sporcu S.K. ile ilişkiye girdiği iddia edildi. Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü'nün kadrolu antrenörü olan Aslan'ın salonda S.K. ile uygun olmayan bir harekette gördüklerini belirten beş erkek halterci, olayı bir dilekçe ile şikayet etti. Sporcular Savaş Can, Özkan Akgün, Narin Kartal, Ömer Has ve Hasan Enes, yazdıkları dilekçeyi, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halter Federasyonu'na gönderdi. Erkek halterciler, dilekçelerinde salona idman için geldiklerinde Erdinç Aslan ile S.K.'yi uygunsuz yakaladıklarını, hatta bayan sporcu ile ilişkiye girdiğini ifade ettiler.

MÜFETTİŞ İNCELEDİ

İzmİr Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halter Federasyonu, şikayet dilekçelerini GSGM'ye gönderdi. Genel Müdürlük, konuyu araştırma üzere Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi. İzmir'de görevli Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü müfettişlerinden Ayfer Cengiz de konuyu soruşturmak üzere görevlendirdi. Müfettiş Cengiz, Antrenör Aslan ile bayan sporcu S.K.'nin ifadesini aldı. Her ikisi de olayı yalanlarken, diğer 5 sporcu, dilekçelerindeki iddiaları yinelediler. Ayfer Cengiz 'in hazırladığı soruşturma raporu doğrultusunda Antrenör Aslan'a disiplin ve maaşından para kesilme cezası verildi. Halterde yaşanan bu olay üzerine İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, erkek ve bayan sporcuların idman saatlerinde değişiklik yaptı.

'DOPİNGCİ BUNLAR'

Mİllİ formayı giyen, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazandıran, şu anda da milli takımda ve İzmir bölgesinden antrenörlük yapan Erdinç Aslan, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, 'Savcılığa şikayet ettim. Şu anda mahkeme aşamasında olduğu için fazla konuşmak istemiyorum. Bu sporcuları, doping yaptıkları ve disiplinsiz hareketler içerisinde bulundukları için idmandan kovmuştum. Şimdi bana iftira attılar. Mahkemede hesaplaşacağız' dedi.

Murat TARHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber