Harç protestosunda gözaltına alınan arkadaşlarına destek için eylem yaptılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'da, üniversite harçlarına yapılan zamları protesto ederken 14 öğrencinin gözaltına alınması Beyoğlu'nda bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Taksim Meydanı'nda toplanan Genç-Sen üyesi öğrenciler, arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve harçlara yapılan zamların geri çekilmesini istedi.

Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Bakanlar Kurulu öncesi Ankara'da çıkan olaylarda 14 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. "Harçlara zam yaptırmayacağız, Gözaltılar baskılar Genç-Sen'i yıldıramaz" yazılı pankart ve "Kredi değil burs istiyoruz, Pes etmeyeceğiz pes ettireceğiz, Harçlara değil maaşlara zam" yazılı dövizler taşıyan grup adına bir açıklama yapan Seval Kutlu, öğrenci gençlik Sendikası olarak haftalardır harç zamlarına karşı bir direnişi örgütlediklerini söyledi. Harçlara yapılan zamları protesto etmek için 10 Ağustos günü Bakanlar Kurulu'nun yapılacağı yerde toplandıklarını ve çıkan olaylarda 14 arkadaşlarının gözaltına alındığını hatırlatan Kutlu, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Harçlara yapılan yüzde 8 zammın iptal edilmesini istiyoruz. O yasa bozulacaktır, bozulmak zorundadır. Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz. Biz harç zamları geri çekilene kadar sokakları da, üniversitelerimizi de terk etmeyeceğiz. " şeklinde konuştu.

"Baskılar bizi yıldıramaz, Harçlara zam yaptırmayacağız, Faşizme karşı omuz omuza, YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek, Genç-Sen sokakta zamların karşısında2 şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber