13 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Fındıklı, Pazar ve Çayeli ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılacak.

2- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım çalışmaları kapsamında DTP, Türk-İş, Barolar Birliği ve Hak-İş'i ziyaret edecek.

3- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında, Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Konya'da toplanacak.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Bakan Bağış, Kayseri Sanayi Odasında düzenlenen "AB Projelerine Başvuru Eğitimi"nin kapanış konuşmasını da yapacak.

5- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da Karayolları Bölge Müdürlüğünde basın açıklaması yapacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın'da Kültür Merkezi'nin açılışına, Didim'de turizm toplantısına katılacak, Kuşadası Kongre Merkezi inşaatında incelemede bulunacak.

7- Türkiye'de 22 bin 505 yabancı firma var.

- Türkiye'de faaliyette bulunan uluslararası sermayeli firma sayısı, ilk 6 ayda 22 bin 505'e ulaştı.

- Söz konusu firmaların 17 bin 725'i yeni, 4 bin 216'sı iştirak, 564'ü de şubelerden oluştu. Bu rakamın yüzde 54,7'sini AB ülkelerinden gelen uluslararası sermayeli firmalar oluşturdu.

- 3 bin 852 firmayla Almanya birinci sırayı aldı. Bunu 2 bin 123 firmayla İngiltere, 1732 firmayla da Hollanda izledi.

8- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Burdur'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ABD'den gelen bir heyetle parti genel merkezinde görüşecek.

9- Marmara Depremi'nin 10. yılı etkinlikleri kapsamında, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Deprem Gerçeği ve Toplumsal Bilinçlenme" ile "Mühendislik Açısından Deprem ve Alınacak Önlemler" konulu panel yapılacak.

10- Eskişehir'de kurulu 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında komuta devir teslim töreni yapılacak.

11- İstanbul Sanayi Odası, "Ekonomik Durum Tespit Anketi" sonuçlarını açıklayacak.

12- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde yapacağı basın toplantısında, toplu görüşme taleplerini açıklayacak.

13- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da zamlara karşı bisikletli yürüyüş kampanyasıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

14- Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM), İstanbul'da, "İklim Değişikliğinin Ayakizi: Düşük Karbon Ekonomisine Geçişte Türkiye'nin Rotası" temalı konferans yapıyor.

15- Tiyatro sanatçısı Aykut Oray'ın cenazesi, Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki tören ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

16- Belçika'nın Jamioulx hapishanesinde geçen cumartesi günü hayatını kaybeden Mikail Tekin'in cenazesi, Sivas'ta toprağa verilecek.

17- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Altınpark'ta Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışa katılacak.

18- İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı, Olimpiyatevi'nde yapılacak.

19- Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık Yarışması ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağı, Çankırı'nın Bayramören ilçesinde sürüyor.

20- 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Takım, özel turnuvaya katılmak üzere İngiltere'ye gidecek.

21- 61. Uluslararası American Express TED Open Tenis Turnuvası'na TED Kulübü kortlarında devam ediliyor.

22- Uluslararası ISPOLO Sutopu Turnuvası, Ataköy Açık Yüzme Havuzu'nda başlıyor. - Turnuvanın ilk gününde Türkiye, Fransa ile karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber