Sağlık Sen: Toplu görüşmelerde öncelikli konumuz toplu sözleşme ve grev hakkı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen üyesi bir grup sağlık çalışanı, 2009 yılı toplu görüşmelerinde masaya taşıyacağı temel talepleri komuoyuna duyurmak için eylem yaptı.

Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık Sen üyesi yaklaşık 100 sağlık çalışanı, 2009 yılı toplu görüşmelerinde masaya götüreceği talepleri için Abdi İpekçi Parkı'ında toplandı. 'Kadro Hakkımız Engellenemez', 'Döner Sermayede Adil, Toplu Sözleşme Hakkı' yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanlarış, 'Sözleşme Hakkımız Engellenemez ve Maliye Şaşırma Sabrımızı Taşırma' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, bağlı bulundukları Memur Sen Konfederasyonu başkanlığında toplu görüşme masasına götürecekleri en önemli taleplerinin, toplu sözleşme ve grev hakkı olduğunu söyledi. Rica yasası olarak bilinen 4688 sayılı yasayı değiştirilerek, kamu çalışanları ile iligili alınan kararlarda sendikaları söz sahibi kılacak, demokratik çağdaş bir sendika yasası haline dönüştürmek istediklerini belirten Kaçar, "2009 yılı toplu görüşme müzakerelerinde masaya taşıyacağımız taleplerimiz, yıllardır büyüyerek devam eden sorunların çözümüne ilişkin olacak." dedi.

Yapılan açıklamanın sonunda, çalışanları ve kamu vicdanını rahatsız eden uygulamalara son vermek için hazırlanan şırınga ve ilaç tablet şeklinde hazırlanan ekonomik ve sosyal adalet reçetesi basın mensuplarına gösterildi. Açıklamanın ardından, sağlık çalışanları dağıtılan yemekleri yiyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber