Mağdur doktorların umudu 'ikinci kararname'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsimleri bildirilmediği için pratisyen hekim olarak ataması yapılamayacak olan tıp fakültesi mezunları, Sağlık Bakanlığı'ndan bir kararname ile mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Maddi durumu iyi olmayan bazı öğrencilerin atama beklentisi ile borç aldığı, bazılarının ise Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) hazırlık için dershanelere 6 bin TL borçlandığı öğrenildi.

Zaman'ın dün 'Tıp fakülteleri mezunları bildirmedi, 1071 doktorun ataması yapılamıyor' manşetiyle yayınladığı haberin ardından mağdur doktor adayları umutlandı. Öğrenciler, Sağlık Bakanlığı'nın 11 Eylül'de yapacağı atamadan sonra ikinci bir kararnameyle mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan Yusuf Aslantaş, atama beklentisiyle borç aldığını ve kredi kartına da borcu olduğunu söyledi. Zor şartlar altında okuduğunu ve ailesinin maddi olarak yıprandığını belirten Aslantaş, "Her türlü hesabımı buna göre yapmıştım. Eylülde çalışmaya başlayacağım diye borç aldık, kredi kartına yüklendim. Mağduriyetimizin giderilmesi için bakanlıktan yardım bekliyoruz. İkinci bir kararname ile atamamızın yapılmasını talep ediyoruz." dedi. Aslantaş, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)'na hazırlanan bazı arkadaşlarının ise dershanelere 6 bin lira kadar borçlarının bulunduğunu kaydetti.

Mağdur olan bir başka mezun Erdal Karagöz ise iki üç ay daha işsiz gezecek olmanın moral bozukluğunu yaşadığını ifade etti. Diğer fakültelerden aynı dönemde mezun oldukları arkadaşlarıyla aynı kuraya girememelerinin dezavantajını sonraki kurada yaşayacaklarını anlatan Karagöz, "Bu dönemde atamamızın yapılmaması, önümüzdeki kurada istediğimiz kadroların dolacağı anlamına geliyor. Bize ücra köşeler kalacak." şeklinde konuştu.

Bu kadar hekim açığı varken, 'İmzalar gecikti', 'Bu işle ilgilenen kişi tatilde' gibi bahanelerin hiçbir geçerli tarafı olmadığını vurgulayan bir başka mağdur Yakup Yeğin de ülkenin ücra köşelerinde hekim bekleyen insanların varlığından haberdar olduklarını anlattı. Yeğin, "Kaybeden sadece biz öğrenciler değiliz. Halkımız mağdur oluyor." diye konuştu. Pratisyen hekim adaylarından Alay Ekşi de Sağlık Bakanlığı'ndan yeni listeye isimlerinin yazılmasını talep etti.

MUSTAFA YÜKSEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber