Vali Atış, polise taş atılan mahallede tebdili kıyafetle gezdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Polise taş atan çocukların ailelerine verilen Yeşil Kart iptal edilmeli' sözleriyle gündeme gelen Adana Valisi İlhan Atış, bir yıldan sonra olayların çıktığı mahallede tebdili kıyafetle gezdi. Bir kahvede oturup çay içen Atış'ı, en çok 'Vali iyidir, devlet iyi' sözleri duygulandırdı. Vali Atış, "Devletin görevi vatandaşına şefkat eli uzatmaktır." dedi.

Vali İlhan Atış, CİHAN muhabirine tebdili kıyafetle yaptığı ziyaretleri anlattı. Adana'da polis taşlama hadiselerinin yaşandığı merkez Seyhan ilçesindeki Dağlıoğlu Mahallesi'ne tebdili kıyafetle giden Adana Valisi, bir kahvehanede oturup vatandaşlarla sohbet ettiğini kaydetti. Vali Atış, burada vatandaşlarla sohbet ederek, kendisine ve devlete bakış açıları ile ilgili bilgiler aldı. "Valiyi nasıl bilirsiniz" sorusuna aldığı "İyi bir insan, devlet iyi." sözleriyle duygulanan Atış, "Vatandaşın gözünde vali devlettir. Devletten de validen de memnun olmaları beni son derece mutlu etti." diye konuştu.

İnsanların arasına karışmayı seven Vali Atış, daha önce de at arabası üzerinde kağıt toplayan bir gençle 2,5 saat süren bir gezinti yapmıştı. Vali Atış, Sabancı Merkez Camii önünde el kaldırıp durdurduğu at arabalı kağıt toplayan gence "Yavrum ayaklarım ağrıyor, beni de gideceğin yere götürebilir misin?" diyerek ikna etmiş. Daha sonra çocukla birlikte kağıt toplayarak merkez Yüreğir ilçesindeki Kiremithane Mahallesi'ne kadar gitmişti. Vali Atış, bu yolculukta hiç unutamadığı anılar yaşadığını anlatty. Atış, en çok karnı acıkınca bir simit alıp yarısını kendisiyle paylaşan gencin o davranışından etkilendiğini anlattı.

Vali Atış, bir başka gün tebdili kıyafetle tanıştığı bir kişiyle de uzun uzun yaptığı gezi ve sohbeti anlattı. Tanıştığı kişinin daha sonraki günlerde valilikten yardım istemeye geldiğinive ve kensini gördüğünde "Sen O'sun" diyerek şaşırdığını, kendisinin de "Televizyonda, gazetelerde çok çıkıyorum. Galiba biriyle karıştırdın." diyerek sırtını okşayıp gönderdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber