Toplu görüşmelerin 2. turunda bir arpa boyu yol alınamadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile memur konfederasyonlarının temsilcilerinin memur maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili yürüttükleri toplu görüşmelerin ikinci turu Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirildi

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, basında ve kamuoyunda memur maaşlarına gelecek yıl yapılacağı öne sürülen zam oranlarını gündeme getirerek, böyle bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

Maliye Bakanlığı bürokratları ise ?bu konuda resmi ya da gayri resmi bir açıklamanın söz konusu olmadığını, henüz belirlenmiş bir zam oranının bulunmadığını? kaydetti.

Mali haklar 25 Ağustos'ta

Ahmet Gündoğdu toplu sözleşme ve grev hakkıyla ilgili maddenin 21 Ağustos'ta ele alınacağını bildirdi.

Gündoğdu, 25 Ağustos Salı günü mali hakların, 26 Ağustos Çarşamba günü de dün üzerinde çalışılan konuların ilgili bakanlıklar ve kurumlarla ortak çalışma yapılarak yeniden görüşüleceğini kaydetti.

Gündoğdu, ?Mali konularda uzlaşı sağlayamazsak bu mutabakatın bir anlamı yok. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu masanın grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakka dair yol alma mecburiyeti var? dedi.

Hizmet kollarının sorunlarını bugün ele alacaklarını anımsatan Gündoğdu, Hükümet'in bu konuda şu ana kadar herhangi bir öneri getirmediğini bildirdi.

Bir arpa boyu yol

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da dünkü toplantıyı, ?Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik. Geri dönüp baktık, bir arpa boyu yol gitmişiz? sözleriyle değerlendirdi.

Görüşmelerde farklı istihdam biçimlerinden ve özelleştirme uygulamalarından kaynaklanan sorunları görüştüklerini anlatan Akyıldız, ?399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 14. maddesinde varolan sözleşmeli personelin sendikalı olamayacağına dair hükmün kararname kapsamından çıkartılmasını kabul ettirdik? diye konuştu.

Öte yandan ?grevli toplu sözleşme hakkının gündeme alınmaması nedeniyle? görüşmelerin ikinci turuna katılmayan KESK'in üyeleri, toplu görüşme sürecini protesto etmek amacıyla çeşitli illerde Ak Parti il başkanlıklarına siyah çelenk bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber