Toplu sözleşme talebi masaya geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınması talebi hem toplu görüşme masasında hem de işçi konfederasyonlarının başkanlarının katılacağı sempozyumda ele alınacak.

Toplu görüşme gündeminde yapılan değişiklikle kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasına yönelik talep yarın görüşülecek.

Daha önce 22 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan görüşme, yarın saat 15.00'te Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek.

Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK, toplu görüşme masasının kamu çalışanlarının sorunlarını çözmekte yetersiz kaldığı ve sonunda çalışanların yaptırım gücü olmayan böyle bir sürecin başka bir örneğinin olmadığını savunuyor.

Konfederasyonlar, bu yıl kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınması konusunda somut bir takvim sunulmasını istiyor. Bu konuya toplu görüşme masasında karar verilmesinin mümkün olmadığını belirten konfederasyon yöneticileri, konuyu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de katılımıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyor.

Konfederasyonların yıllardır gündeme getirdikleri bu talebin karşılanmaması toplu görüşme sürecinin seyrini de etkiliyor. KESK, yetkili sendikası olmasına rağmen grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkını içermediği gerekçesiyle toplu görüşmelere katılmıyor. Memur-Sen ise bu konuda somut bir gelişme olmazsa gelecek yıl toplu görüşme masasına oturmamayı planlıyor.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin toplu görüşme masasında ele alınmasını yeterli görmediklerini söyledi.

Bu arada, KESK, işçi ve meslek örgütlerinin de katılımıyla 22 Ağustos Cumartesi günü Eğitim Sen Konferans Salonu'nda "Çalışma Yaşamının Demokratikleşmesi Açısından TİS ve Grev Hakkı Sempozyumu" düzenleyecek.

Sempozyumun, "Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkının Önündeki Engeller" başlıklı bölümünde KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı görüşlerini açıklayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber