Hastaneye 'fuel oil' yerine 'hava' satmışlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Devlet Hastanesine fuel oil temin eden şirketin 2 elemanı ile 1 hastane personeli, hastaneye ''fuel oil yerine hava sattıkları'' iddiasıyla tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Burdur Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Serdar Turgut'un ihbarı üzerine, akaryakıt vurgununu ortaya çıkarttı.

Hastanenin fuel oil ihalesini 2 yıllığına alan Denizli merkezli firmaya ait araçların, akaryakıtı boşaltmadan önce tartıldığı ancak boşalttıktan sonra tartılmadığı öğrenildi.

Firma çalışanlarından Mustafa C. ile Mustafa K'nın son olayda 11 ton yakıtı kazana boşalttığı, daha sonra ise kazana hava bastıkları ve bu sayede kazana 20 ton akaryakıt girmiş gibi tutanak düzenledikleri iddia edildi.

Polis ekipleri, yaptığı baskın sonucu yaklaşık 9 ton akaryakıtı eksik teslim ettikleri iddiasıyla şirketin 2 çalışanı ile hastane görevlisi Mithat B'yi gözaltına aldı.

''Kamuyu zarara uğratma'' ve ''ihale şartlarını yerine getirmeme'' suçlarından mahkemeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber