Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklıklarda pazar-salı günleri arasında 2-3 derecelik düşüş olacak ancak sonrasında yine ortalamaların biraz üzerinde seyretmeye devam edecek.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da hava koşulları değişmiyor, gökyüzü güneşli, poyraz gündüzleri sert, geceleri ise hafif esecek. Sıcaklık da 28-30 derece arasında. Ankara'da rüzgar biraz sert, hava sonraki günlerde de açık, sıcaklık 30 derece. İzmir'de sıcaklık 35 derece, rüzgar sert esmeye devam edecek, sıcaklık pazar günü biraz düşecek. Bursa açık, Adana 36 derece.

Marmara'da önümüzdeki günlerde de hava koşullarında önemli bir değişiklik yok. Hava güneşli, poyraz gündüzleri sert, geceleri ise hafif esecek ama geceler serin geçmeye devam edecek. Sıcaklıklar 28-32 derece arasında, yani ortalamlarda seyredecek.

İç Anadolu'da da rüzgar zaman zaman sert esiyor, hava güneşli, sıcaklık Sivas'da 27, Konya'da 29 derece. Salı günü sıcaklık biraz düşüp, havada bulutlanacak.

Ege'de, Bozcaada'dan-Çeşme'ye kadar poyraz iki gün daha kuvvetli esecek. Sıcaklık değişmiyor, Bodrum- Fethiye boyunca 37, Aydın'da 39 derece. Pazar günü Muğla'nın sahil beldeleri bulutlanabilir.

Akdeniz'de Alanya, Anamur, Mersin boyunca nem oranı yüzde 80, sıcaklık 43 derece hissediliyor. Ancak diğer ilçelerde kuzeyden esen rüzgar nedeni ile hava daha kuru. Akdeniz'de salı günü gökyüzü bulutlanabilir. Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceye yakın.

Doğu Anadolu güneşli, sıcaklık fazla değişmiyor, Malatya 37, Erzurum 28, Van 29 derece.

Karadeniz'in batısı az bulutlu, Zonguldak-Bartın boyunca poyraz biraz sert. Samsun ve Trabzon'da bugün hava daha açık, Rize Artvin arasında ise yağmur bugün hafif, pazar günü sağanak şeklinde sürecek. Bolu 28, Trabzon 24 derece.

SMS haber paketine abone olmak için tıklayın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber