Memurlar, toplu sözleşme ve grev hakkı talep etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyesi bir grup, Aksaray Metro İstasyonu'nda düzenlediği protesto gösterisinde toplu sözleşme ve grev hakkı başta olmak üzere taleplerini dile getirdi.

Memur-Sen İstanbul Şubesi'nin düzenlediği protesto gösterisinde, yaklaşık 50 memur Aksaray Metro İstasyonu önünde toplandı. "Grev, Toplu Sözleşme ve Sendika Hakkı İstiyoruz" yazılı afiş taşıyan memurlar, "Memura Siyaset Hakkı İstiyoruz", "Ümüğümüzün sıkılmasına hayır! Hakkımızı istiyoruz", "Ayrıma Hayır! Eşit Ücret İstiyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, "Sözleşmeli Kölelik istemiyoruz", "Memurun maaşı, devletin onuru" şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, Memur-Sen konfederasyonu olarak bu yılki toplu görüşme masasına 376 bin 355 üye sayısıyla heyet başkanı olarak oturduklarını hatırlattı. Üyeleriyle birlikte 2 milyon 200 bin kamu görevlisinin mali, idari ve sosyal haklarını artıracak ve geliştirecek kazanımlar elde etmek için toplu görüşme masasında pazarlık sürecini yürüttüklerini belirten Yurtman, "15 Ağustos'taki ilk oturumda Konfederasyonumuzun ve kamu görevlilerinin öncelikli ve mutlak talebinin "Toplu sözleşme ve grev hakkı" gündeme alındı. Uluslararası hukuktan doğan bu hakkın en kısa sürede gerçekleştirilmesini, 2010 yılında yaptırım gücü olmayan işlevsiz toplu görüşme sisteminin tarihteki yerini almasını, toplu sözleşme düzeninin ise, kamu görevlilerinin geleceğini belirlendiği bir zemin olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yurtman, toplu sözleme masasındaki taleplerini se şöyle sıraladı: " Kamuda farklı istihdama son verilmesin, Kamu çalışanlarının ücretlerinin 2010 yılında yüzde 11 artırılmalıdır. Ek ödemede en az 80 TL olmak üzere artış yapılmalıdır, toplu görüşme primi 26 TL olmalıdır. Gelir vergisi oranları 5 puan indirilmeli veya her ay 100 TL kriz çeki verilmelidir. Kalkınmada öncelikli bölge tazminatı verilmelı. Aile yardımı 47 TL artırılsın. Çocuk yardımında sayı sınırlaması kaldırılsın. Yiyecek ve giyecek yardımları nakden verilsin. En düşük bekar memur maaşı bin 360 TL olsun."

Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride Memur-Sen üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber