Öğretmene hiç gitmediği yerden trafik cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'ne bağlı Alacaatlı Köyü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Erkan Akdoğan'a, hiç gitmediği Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nden trafik cezası kesildi.

Erkan Akdoğan, adına gönderilen mektubu açınca içinden Sultanhisar Mal Müdürlüğü'nden vergi borcu olduğuna dair yazı çıktı. Akdoğan'a hitaben yazılan yazıda 54 TL vergi borcu olduğu belirtildi. Ödememesi halinde haciz yoluna gidileceği uyarısı da yapılan mektubu aldığı gibi Sındırgı Vergi Dairesi'ne giden Akdoğan, bunun bir trafik cezası olduğunu öğrenince şaşırdı. Akdoğan, Sultanhisar'a hiç gitmediğini söyleyince vergi dairesi yetkilileri Sultanhisar Mal Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Yapılan görüşmeler sonunda isim benzerliğinden kaynaklanan bir yanlışlık olduğu ortaya çıktı. Öğretmen Erkan Akdoğan, ?Mektubun içeriğini görünce şaşırdım, kimlik numarası, vergi numarası ve adres bilgilerinin tamamı bana aitti. Vergi dairesine gittiğimde bunun sorgulama sırasında yapılan bir hatadan kaynaklandığını öğrendim, ceza da iptal oldu. Vatandaşlar bu gibi durumla karşılaştıklarında mutlaka araştırsınlar, hemen ödeme yoluna gitmesinler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber