KESK üyeleri oturma eylemi yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, toplu iş sözleşmesi isteğiyle Taksim'de oturma eylemi yaptı. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapan sendika üyeleri, hükümetle sendikalar arasında yürütülen toplu görüşmelerini ilkokul müsameresine benzetti. Çalışanlar, hükümetin toplu iş sözleşmesi isteklerinin yerine getirilinceye kadar toplu iş görüşmelerine katılmayacaklarını dile getirdi.

KESK üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, hükümetle sendikalar arasında devam eden toplu iş görüşmelerini protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. "TİS ve grev hakkımızı kullanmak için yürüyoruz" yazılı pankart açan grup yaklaşık yarım saat boyunca oturma eylemi yaptı. Grup eylem boyunca "Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız, Sadaka değil toplu sözleşme, İnsanca yaşamak istiyoruz, TİS yoksa grev var, Parasız eğitim parasız sağlık" şeklinde sloganlar attı.

Oturma eyleminin ardından grup adına bir açıklama yapan Hatun İldemir, 1 haftadır toplu görüşme adı altında orta oyunu oynandığını savundu. Görüşmelerde 4. oturumun yapıldığına dikkat çeken İldemir, "Bizler bu orta oyununa alet olmayacağız. Malum sendikalara da diyoruz ki; bu orta oyuna gelin son verin emekçilerin yanında yerinizi alın. Sokakta, işyerinde mücadeleyi büyütelim toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanalım." şeklinde konuştu. Hükümete seslenen İldemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplu sözleşme çağrımıza kulak tıkayarak hukuksuzluk yapıyorsunuz. Kamu emekçileriyle yapmaya çalıştığınız 'toplu görüşme' bir ilkokul müsameresidir. Biz bu müsamerede figüran olmayacağız ve sizlerle bir araya geldiğimiz her zeminde TİS talebimizi tekrarlayacağız"

Grup basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber