ANAP'tan açılıma destek, MHP-DTP'ye tepki

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salim Uzun, hükümetin gerçekleştirdiği demokratik açılımla Türkiye'nin tarihi bir sürece girdiğini kaydetti. Türkiye'de siyaset yapan herkesin bu sürece yapıcı şekilde katkı koyması gerektiğini belirten Uzun, "Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi DTP, Türklerin de sözcüsü MHP değildir." dedi.

Partisinin Mostar Otel'de gerçekleştirilen Antalya 10. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Salim Uzun, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, 25 yıldır ülkenin başındaki bölücü terör belasından kalıcı şekilde kurtulmak için atılacak olan her adıma katkı vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin birliğinin ve beraberliğinin ekonomi, işsizlik, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik açığı gibi sorunlardan daha önemli olduğuna işaret eden Uzun, diğer sorunlar çözülebilir ama birlik bozulursa telafi edilemeyeceğine dikkat çekti. Salim Uzun, şunları söyledi:

"Kardeşlerimiz ile aramıza fitne sokulursa onun bedelini ödemekte kifayetsiz kalırız. Kardeşliğin ideolojisi olmaz. Bu sözüm hem iktidara hem muhalefetedir. Her konunun ideolojisini yapabiliriz, tartışabiliriz ama kardeşlik, birlik, bütünlük üzerine ideoloji olmaz.

Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi ne Demokratik Toplum Partisi, ne de terör örgütü PKK'dır. Sözcüleri sadece kendi vicdanlarıdır. Kürt kardeşlerimizin sözcüsü DTP olmadığı gibi Türklerin de sözcüsü MHP ya da başka bir parti değildir. Hiç kimse bu sözcülüğe soyunmamalıdır. Bu mesele ne DTP'nin istekleriyle ne de MHP'nin reddettikleriyle çözülebilir. Türkiye, bu iki partinin temsil ettiklerinden çok daha büyük bir ailedir. Türkiye, 2 milliyetçi cereyan arasına sıkıştırılmamalıdır. Türkiye için en büyük tehlike budur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber