Sahte başkomiser, bu kez yüzbaşı üniformasıyla yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkomiser üniformasıyla cep telefonu çalan, gazinolarda eğlenip parasını ödemeyen, iki kez yakalanıp serbest bırakılan şahıs, bu kez yüzbaşı üniformasıyla yakalandı. Kendini başkomiser olarak tanıtan yüzbaşı üniformalı şahıs, bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendini daha önce başkomiser olarak tanıtıp, resmi üniformayla içkili yerlerde eğlenen, parasını ödemeyen, bu şekilde başka alışverişler yaparak ücretlerini ödemeyen Salih Soğukpınar, Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucunda, bu kez yüzbaşı üniformasıyla yakalandı. 4 Ağustos günü sahte başkomiser üniformasıyla yakalanan Salih Soğukpınar, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Aynı şahsın, daha sonra başkomiser üniformasıyla girdiği bir telefoncudan telefon beğendiği, işyerindeki elemana cadde üzerindeki bir polis otosunu işaret ederek, "Eşim otoda. Gösterip geleyim" diyerek telefonu alıp, kaçtığı tespit edildi.

Ayrıca, 16 Ağustos'ta Ulus'ta resmi başkomiser üniformasıyla bir gazinoya gidip eğlenen Salih Soğukpınar, para ödemeden çıkması üzerine, işyeri sahiplerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Gasp Büro ekipleri tarafından yakalanarak, Adliye'ye sevkedildiği ve buradan da serbest bırakıldığı öğrenildi.

Son olarak Necatibey Caddesi üzerinde bir otomobilden inen Salih Soğukpınar, üzerinde yüzbaşı üniforması olduğu halde kendini başkomiser olarak tanıtıp, polis üniforması almak isteyince yakalandı. Aracı içinde yakalanan Salih Soğukpınar'ın üzerinden bir de kuru sıkı tabanca çıktı. Emniyetteki sorgusunun ardından Adli Tıp'a muayeneye götürülen sahte başkomiser, sahte yüzbaşı Salih Soğukpınar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye çıkışında gazeteciler konuşan Salih Soğukpınar, "Devletin piyasada üniforma satanları denetlemesi lazım. Çünkü, görevli olmayan insanlara üniforma satmak suçtur. Suçlu onlardır. Toplumu suça itmesinler. Bu üniformaları herkes alıyor. Bunların alınması için evrak istemeleri lazım. Benden birisi davacı olmuş. Suçlu olsaydım şu anda burada olmazdım" diye konuştu.

Salih Soğukpınar, "Gasp polisine helal olsun, Ankara'da göz açtırmıyorlar. Ben Polat Alemdar'ım" dedikten sonra, polis aracına bindirilerek teslim edilmek üzere Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber