Karne ücreti, 50 Yeni Kuruş

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarıyıl tatiline az bir süre kala Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, karnenin fiyatının basım ve yazım ücretleriyle birlikte 50 Yeni Kuruş (Ykr) olduğunu belirterek, okulları bunun üzerinde ücret almamaları konusunda uyardı.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, karne parası ile ilgili şikayet gelmesi durumunda da okullar hakkında gerekli soruşturmanın açılacağını kaydetti.

Karne ücretlerinin Milli Eğitim Yayınevi liste fiyatını geçmemesi gerektiğini açıklayan Ekici, yayınevi fiyatının 25 Ykr olduğunu belirtti.

Ekici, karne basım ve yazım ücretleriyle birlikte öğrencilerden alınacak ücretin 50 Ykr'u geçmemesi gerektiğini belirterek, fazla para toplanması hakkında velilerin şikayeti durumunda soruşturma açılacağını söyledi. Ancak velilerin isterlerse gönüllü bağış yapabileceklerine değinen Ekici, öğretmenlerin öğrenci ile ilgili değerlendirmelerini de zamanında okul idaresine bildirmelerini istedi. Ekici, karne notları konusunda öğretmenlere uyarıda bulunurken, "Not verirken başarısızlığı değil, başarıyı ölçmeliyiz. Notu ceza verme aracı olarak kullanmak eğitsel bir yaklaşım değildir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber