Başbuğ: Üniter devletin koruyucusuyuz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Kürt açılımı konusunda ?Üniter devlet, ulus devlet? vurgusunu bir kez daha yaptı. Başbuğ, ?TSK, üniter ve laik devlet yapısının savunucusu ve koruyucusu olmuştur, olmaya devam edecektir? dedi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen madalya törende konuştu.

Org. Başbuğ, şunları söyledi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri bize emanet edilen Cumhuriyet ve devletimizin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının her zaman savunucusu ve koruyucusu olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.?


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ?Zafer Haftası kutlamaları dolayısıyla bulunduğu Afyonkarahisar'da resmi programın ardından sivil kıyafetlerini giyerek çocukluğunun geçtiği sokakları gezdi.

Bu gezisinde Başbuğ'a Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve Belediye Başkanı AKP'li Burhanettin Çoban eşlik etti. Başbuğ'un memleketindeki ilk durağı Uzun Çarşı Sokak oldu. Burada esnafla sohbet eden Orgeneral Başbuğ, ardından eski adı ?Gavur Hamamı' olan ve restore edilerek Kültür Semt Evi'ne dönüştürülen yeni adıyla Millet Hamamı'nı gezdi.

Başbuğ, ilkokula başladığı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na da uğradıktan sonra Şehitoğlu Konağı'nda incelemelerde bulundu. Başbuğ'a burada Afyonkarahisar mermerinden yapılan bardak altlığı hediye edildi. Orgeneral Başbuğ, kent merkezindeki son gezisini ise ilkokuldan mezun olduğu 27 Ağustos İlköğretim Okulu'na yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u 1954 yılında 172 okul numarasıyla mezun olduğu okulunda sınıf arkadaşları karşıladı. Sınıf arkadaşlarıyla tek tek konuşan ve hasret gideren Orgeneral Başbuğ, daha sonra mezun olduğu sınıfa girerek eski sırasına oturdu. Sınıfın en arka sırasının koridor tarafında oturan Orgeneral Başbuğ, arkadaşlarıyla birlikte 55 yıl önce çekilen fotoğraflara baktı, okul kayıt defterinde yazılı notlarını inceledi. Okul çıkışında 27 Ağustos İlköğretim Okulu'nun yeni öğrencileri, sınıf arkadaşları ve okul yönetimiyle hatıra fotoğrafı çektiren Başbuğ, yaşadıklarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, şehir ziyaretinin ardından 5 yıldızlı Anemon Otel'de şehit ailelerine iftar yemeği verdi.

Elazığ Karakoçan'da şehit olan piyade er Ali Osman Altın'ın ababsı Ali İhsan Altın da iftarda Genelkurmaş Başkanı Orgeneral Başbuğ'un yanındaki masada oturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber