'Her yöne sınırsız' mahkemelik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir kişi, GSM operatörü Avea'nın "Her yöne sınırsız" tarifesini keyfi olarak sınırlandırdığı gerekçesiyle "dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açtı.

İşadamı Bekir Fevzi Yıldırım, Avukatı Yusuf Özer ile birlikte adliye binası önünde açıklama yaptı. Yıldırım, avantajlı bir tarife olduğu için başka operatörlerden Avea'ya geçtiğini, ancak sevincinin kısa sürdüğünü söyledi. Avea'nın 67 liraya her yöne ayda 10 bin dakika görüşme imkanı tanıdığını aktaran Yıldırım, bugüne kadar belirtilen süreyi aşmamasına rağmen hattına sınırlama getirildiğini iddia etti.

Avukat Yusuf Özer ise müvekkili gibi kendisinin de aldığı 5 hatta sınırlama getirildiğini ileri sürdü. Özer, müvekkili Yıldırım'a tanınan 10 bin dakika konuşma süresinin 3 bin dakika ve aranan kişi sayısı ile sınırlandırıldığını vurguladı. Müvekkilinin bir talebi olmadan Avea'nın kendiliğinden keyfi olarak tarifeyi değiştirdiğini kaydeden Özer, "dolandırıcılık" iddiasıyla bu GSM operatörü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Özer, sözleşme şartlarına riayet etmeyen bu kurumun cezalandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Avea, yaptığı yeni uygulama ile "Her yöne sınırsız" tarifesine 3 bin dakika sınırlaması getirip, müşterilerin en fazla 75 kişi ile görüşmesini istiyor. Bu yeni tarifenin fiyatı ise 77 lirayı bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber