Hakkari'de örnek öğretmen

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şerife Hanım Gür, ders saatleri dışında eğitim seviyeleri düşük 10 öğrenciye gönüllü olarak ders veriyor.

Konyalı öğretmen Şerife Hanım Gür, 3 yıldır Yüksekova İlçesi'nde bulunduğunu ve görev yaptığı okuldaki öğrencilerin ekonomik seviyelerinin iyi olmadığını belirtti. Öğretmen Gür, sabah derse girip, öğleden sonra da eğitim seviyesi düşük 10 öğrenciye gönüllü olarak ders verdiğini belirterek, "Yüksekova'ya tayini çıktıktan sonra çok korktum. Ancak geldikten sonra halkın saygılı olduğunu ve hemen hemen Yüksekova İlçesi'nin tüm imkanlara sahip olduğunu gördüm. Birileri bir yıl görev yaptıktan sonra, bu memleketten kaçmak için çeşitli yollara başvuruyorlar. Ben Doğu görevimi hakkıyla bitirip öyle gitmek istiyorum. Nişanlı olmama rağmen resmi evlilik yapıp gidebilirdim, ama gitmedim. Çocukların herkesten çok eğitime ihtiyacı var. Çocukları ve öğretmeyi seviyorum" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Barlas ise sınıf dağıtımı yapıldığı zaman Şerife öğretmenin gönüllü olarak birinci sınıfları aldığını belirterek, "Şerife hanım ders aralarında çalışma saatleri dışında sık sık öğrencileri ile ilgileniyor. Öğretmenimin çalışma azmini beğeniyor ve takdir ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise Şerife öğretmenin kendileri için hem anne hem de baba olduğunu ifade ettiler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber