İŞKUR 'iş' buldu!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR, şehir mezarlıklarının ve kamu binalarının bakım onarım işleri ile belediyelerin yaptığı ağaçlandırma işlerine el attı. Yeni projeyle ilk etapta 2 bin 750 kişi işe alınacak

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), yeni iş alanları yarattı. İŞKUR, şehir mezarlıklarının bakım onarım işlerini de yapmaya başladı. Ancak İŞKUR'un yeni işi bununla da sınırlı kalmıyor. Kamu binalarının bakım onarımını, belediyelerin yaptığı ağaçlandırma işlerini de bundan böyle İŞKUR yapacak. Ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğe çare amacıyla geliştirilen yeni proje için İŞKUR, ilk etapta 2 bin 750 kişiyi işe alacak. İŞKUR, bir yandan elinde mesleği olanlara iş bulmak için devreye girerken, diğer yandan da vasıfsızlara yeni iş alanları yaratmak için kendisi kolları sıvadı.

Yurt geneline yayılacak

Bu kapsamda, kamu kurumlarının özellikle tamirat, bakım onarım gibi işlerinin İŞKUR kanalıyla yapılması kararı alındı. Buna bağlı olarak İŞKUR önce Ankara'da şehir mezarlıklarının yenilenmesi, kamu binalarının bakım onarımı gibi işleri yapmaya başlıyor. Belediyelerin yaptığı ağaçlandırma çalışmaları da bundan sonra İŞKUR'a tabi olacak. İlk ve orta dereceli okullarda çalışan müstahdemler de artık İŞKUR üzerinden çalıştırılacak. İŞ- KUR'un yeni projesi Ankara'dan sonra İstanbul'da da uygulanmaya başlayacak. Proje daha sonra tüm Türkiye geneline yayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber