5. kez MEB-İMKB işbirliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) arasında yeni eğitim kurumlarının yapılmasını içeren 5. Protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Milli Eğitim Bakanlığına yine mevcut İMKB Eğitim Fonu'ndan karşılanmak üzere 100 milyon lira daha kaynak tahsis edilerek Türkiye genelinde yeni eğitim kurumlarının yapılması planlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'Türkiye'nin bütün illerini kuşatan eğitim seferberliğini, hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürüyoruz' dedi. Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) arasında yeni eğitim kurumlarının yapılmasını içeren 5. Protokol'ün imza töreninde yaptığı konuşmada, İMKB'nin eğitime verdiği desteğe teşekkür etti.

Değişen dünya koşullarının, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirdiğini ifade eden Çubukçu, 'Göreve geldiğimiz günden başlayarak, insana ve eğitime yatırım yapmakta geç kalan ülkemizde bu geç kalmışlığı telafi edecek adımları atmak, en önemli önceliklerimizden biri oldu. Türkiye'nin, bütün illerini kuşatan bir eğitim seferberliğini, hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürüyoruz' diye konuştu.

GENÇLERDE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR VAR

Protokolün imza törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan da Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığının bünyesinde farklı yapılanmalar geliştirdiklerini, Kredi ve Yurtlar Kurumunu Milli Eğitim Bakanlığından alarak bu bakanlığa bağladıklarını aktararak, ?Zira gençlik bizim çok önemli bir sorunumuz. Bakınız sulu kuru, bakıyorsunuz her türlü kötü alışkanlıklar gençliğimizde var. Bu tabii gençliğimizin çok çok arzu edilmeyen yerlere doğru kaydığını gösteriyor. Bunun önüne geçmek için devlet millet el ele vereceğiz? dedi.

TOPLAM 1,4 MİLYAR LİRA KATKI

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da 32 milyon lira ile başlanan projeyle İMKB'nin 12 yıldır eğitime desteğinin aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Erkan, imzalanan 'Eğitime Fiziksel Katkı Projesi 5. Protokolü' ile de Milli Eğitim Bakanlığına yine mevcut İMKB Eğitim Fonu'ndan karşılanmak üzere 100 milyon lira daha kaynak tahsis edilerek Türkiye genelinde yeni eğitim kurumlarının yapılmasının planlandığını bildirdi. İMKB'nin, proje kapsamında eğitime katkı tutarının dün imzalanan yeni protokolle 1,4 milyar liraya ulaştığını ifade eden Erkan, 'Bu destekle ülkemiz genelinde toplam 400 adet okul, fakülte ve üniversite binası inşa edilmiş ve 200 binin üzerinde öğrencimize eğitim ve öğretim imkanı sağlanmış olacaktır' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber