Öğretmeni tehdit eden 2 kişi okulu onarma cezası aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat köyünde öğretmeni tehdit eden H.Ş ve H.G., mahkeme tarafından okul onarımıyla cezalandırıldı. 5 ay süreyle kamuya yararlı ceza verilen şahıslar okulu onarımdan geçirip çevre düzenlemesini yapacak.

Köy okulunun bahçesine araç park eden H.Ş ve H.G. kendilerini uyaran öğretmene karşı gelerek, tehdit ve hakarette bulundu. Öğretmenin mahkemeye başvurması ile şahıslara kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verildi.

Gercüş Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, hakim şahıslara 'kamu görevlisine hakaret, sair ve ölümle tehdit' suçundan 5 ay süreyle kamuya yararlı bir işte çalıştırılmalarına karar verdi.

Midyat Denetimli Serbestlik ve Yardım Müdürlüğü Gercüş Kaymakamlığı ile yaptıkları çalışma sonunda, köy okulunu tadilattan geçirmeleri karalaştırıldı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce çalışma tedbiri verilen şahıslar, okulun ihata duvarı, çevre düzenlemesi, okulun bahçesinin parke taşı ile döşenmesi, sıva ve badanasının yapılması ile diğer bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber