Duruşma salonlarında ressam dönemi

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte artık adliye ve mahkeme salonlarında kameramanların ve foto muhabirlerinin yerini ressamlar alacak.

Yürürlüğe girecek olan yeni CMK ile birlikte artık duruşma salonunda, adliye içinde ve dışında görüntü almak tarihe karışacak. Öte yandan bu amaçla ressamlı duruşmanın ilk denemesi geçtiğimiz günlerde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Kara kalem çalışması yerine sulu boya çalışması yapan ressam, resmini ancak 4 duruşma sonunda tamamlayabildi. Duruşmayı izleyenler de ressamı merakla izledi.

Ressam, çizdiği resmi Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz'e hediye etti. Ressamın çizdiği resmi kendine benzetemeyen Karadeniz, ressama kırık not verdi. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından gazetecilere iki alternatif sunulacak. Birinci alternatif olarak gazeteciler mahkemenin tayin ettiği ressamdan belli bir ücret karşılığı resimleri alabilecek. İkinci alternatif olarak ise gazeteleciler kendi ressamlarını duruşma salonuna getirebilecekler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber