Mahkeme, ilköğretim müfettişlerinin ek göstergesi için Anayasa Mahkemesine başvurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan CEYLAN yaptığı açıklamada; İzmir 4. İdare Mahkemesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda diğer müfettişler Genel idare hizmetleri sınıfında yer aldığı ve ek göstergeleri 3600 olduğu halde ilköğretim müfettişlerinin Eğitim-Öğretim Hizmetleri sınıfında yer almasını ve ek göstergelerinin 3000 olmasını Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı görerek Anayasa Mahkemesine başvurduğunu belirtt.

4359 Sayılı yasa ile Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılarak İlköğretim Müfettişlerine Eğitim-Öğretim hizmetleri sınıfında yer verilmiş ve 1. derecedeki ilköğretim müfettişinin ek göstergesi 3000 olarak belirlenmişti. 657 sayılı yasada diğer müfettişlerle birlikte kariyer meslek grubunda yer alan İlköğretim müfettişlerinin, ek göstergelerinin diğer müfettişlerden düşük tutulması adaletsizlik oluşturuyordu.

İzmir İlköğretim Müfettişi A. Aydoğan Şaşmaz tarafından açılan davada İzmir 4. İdare Mahkemesi verdiği karada; İlköğretim Müfettişlerinin diğer müfettişler gibi kariyer meslek grubunda yer aldığını, en az 4 yıllık yüksek öğrenim görenler arasından yarışma sınavı ile seçildiğini, 3 yıl süren yetiştirme süreci sonucunda yeterlik sınavında başarılı olunması halinde müfettişliğe atanılabildiğini, teftiş değerlendirme, inceleme ve soruşturma görevleri olduğunu, ilköğretim müfettişleriyle aynı konum ve durumda olan diğer müfettişlerin hizmet sınıfının farklı, ek göstergelerinin fazla olmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

İŞTE MAHKEMENİN KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber