Resmi yazılarda TC Kimlik numarası olacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Resmi Yazılarda TC Kimlik Numarasının Yazılmasını istiyor

MEB tarafında ilgililere gönderilen yazıda;
1-Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerde görev yapan personelin dilekçe ile müracaatlarında,
2-İlgililer için düzenlenen kurumumuzun tüm yazışmalarında,
3-Emeklilik izni teklif yazılarında sayı ve konu bölümünden sonra gelmek üzere,
İlgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının kullanılması zorunlu olacak

İlgililerin dilekçe ile başvurularında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yazılıp yazılmadığı kontrol edilecek numara olmayanlar işleme konulmayacak.

İlgililerin dilekçelerine işlem yapan birimlerin düzenleyecekleri yazı, form, belge vb. yazışmalarda ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını zorunlu olarak kullanmaları gerekmektedir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

81 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
Bilindiği üzere Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 20 Ekim 2006 tarihli ve B.02.0.PPG.0.12-010-06-13863 (2006/33) sayılı 5490 sayılı Kanunun uygulanması hakkındaki genelgede ;
"?İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce MERNİS Projesi çerçevesinde, tüm vatandaşlarımızın nüfus kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmış ve her vatandaşımıza birer "Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası" verilmiştir. ?kişiler adına düzenlenecek her tür belgede Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yer vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yer almadığı kayıt, form, belge düzenlenmeyecektir. ?" hükmüne yer verilmiştir.
Bu bakımdan Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerde görev yapan personelin dilekçe ile müracaatlarında ve ilgililer için düzenlenen kurumumuzun tüm yazışmalarında ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının kullanılması zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu nedenle ilgililerin dilekçe ile başvurularında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yazılıp yazılmadığının tetkik edilmesini, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan dilekçelerin işleme alınmaması,
Ayrıca ilgililerin dilekçelerine işlem yapan birimlerin düzenleyecekleri yazı, form, belge vb. yazışmalarda ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını zorunlu olarak kullanmaları gerekmektedir.
Diğer taraftan Bakanlığımız Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapan Yönetici(Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı), Öğretmen, İlköğretim Müfettişi ve Yardımcılarından; eğitim öğretim dönemi (her yılın 01 Ağustos-31 Mayıs) içerisinde emeklilik talebinde bulunacak personelin dilekçelerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının özellikle bulunmasına dikkat edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan dilekçelerin Bakanlığımıza gönderilmemesi ve Bakanlığımıza yapılacak emeklilik izni teklif yazılarında sayı ve konu bölümünden sonra gelmek üzere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının zorunlu olarak belirtilmesi ilgililerin iş ve işlemlerinin süratli bir şekilde yürütülmesinde fayda sağlayacaktır.
ÖRNEK;
Sayı : B.08.4.MEM.4.06.00.21/
Konu : Ali Feyyaz
TCKNo. : 98765432103
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.
Millî Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü
Sicil ve Emeklilik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber