Dikkat! Spor dersine beden eğitimci giremez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 23:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı 24/04/2009 tarih ve 15047 sayılı yazıda ek ders uygulamasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamalarının 3.maddesinde "Beden eğitimi Öğretmenleri, 4. ve 5. Sınıfta Spor etkinlikleri dersini okutamayacak." İbareleri yer almaktadır.

4. maddesinde ise "İlköğretim 6-7-8 sınıfta Spor etkinlikleri dersi seçilmişse ve okulda beden Eğitimi Öğretmeni varsa bu öğretmene maaş karşılığı 15 saat verildikten sonra (Spor Etkinlikleri ve Beden Eğitimi Dersleri toplamı) kalan Spor Etkinlikleri derslerini okulda Branşı Sınıf Öğretmeni olan yöneticiler okutacak, eğer artan spor etkinlikleri dersi varsa ücretli olarak beden eğitimi öğretmeni okutacaktır." ibareli yer almaktadır.

Evet, yanlış okumadınız, 4. ve 5. Sınıfta Spor etkinlikleri dersine beden eğitimci giremez diyor yazı. Ayrıca bununla da yetinmiyor. Branşı sınıf öğretmeni olan yönetici spor dersine girecek diyor. Tabi tüm bunların gerekçesinin yazının birinci maddesindeki ifadelerden anlaşılıyor. Bu uygulamanın sonunda ne olacak Yönetici ek ders alacak, Beden Eğitimci alamayacak. Yöneticin girdiği spor derslerinde de öğrenciler bahçede top tepecekler.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber