Her şehit yakınından iki kişi kamuda istihdam edilecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a şehit ve gazi ailelerinin sorunlarının tespit edilerek en kısa sürede çözüm bulunması talimatı verdi. Şehit yakınlarından bir kişinin kamuda istihdam zorunluluğunun bulunmasına rağmen şehit yakınlarının istihdam edilemediği belirlendi.

Hükümet öncelikle, şehit yakınlarının kamuda istihdamına öncelik verecek. Hükümet yapacağı yasal düzenleme ile şehit yakınlarından iki kişinin kamuda istihdam edilmesi zorunluluğunu getirecek. Bu düzenleme ile şehit yakınlarından hem eş hem de çocuk veya iki çocuk da istihdam edilebilecek. Maaş bağlamada kolaylık Hükümet yapacağı yasal düzenleme ile şehit yakınlarına maaş bağlanmasını kolaylaştıracak.

Emekli maaşı bulunan şehit yakınlarına şehit maaşı bağlanmıyor. Yapılacak düzenleme ile emekli maaşı bulunan şehit yakınlarına şehit maaşı bağlanması planlanıyor. Şehit ve gazi yakınlarının iş ve işlemlerini takip edilebilmesi için Başbakanlık veya İçişleri Bakanlığı bünyesinde 'Şehit Ve Gazi Yakınları Dairesi Başkanlığı' kurulacak.

Bilal ÇETİN/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber