Özel yetenek sınavında 'yanlı karar' iddiası yalanlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 23:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde özel yetenek sınavlarında jürinin yanlı kararlar verdiği iddia edildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter ise şeffaf bir sınav yaptıklarını ve sonuçları sinevizyondan herkese gösterdiklerini söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi değişik bölümlerine özel yetenek sınavları ile öğrenci alımı yaptı. Dramatik yazarlık bölümü yetenek sınavına İzmir'den gelerek katılan jüri üyelerinin yine İzmir'den gelen öğrencilerinin lehine karar verdikleri iddia edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, bu yıl sınavların şeffaf bir şekilde yapıladığını belirterek, bu tür söylemlerin doğru olmadığını dile getirdi.

Yetenek sınavlarında bu tür iddiaların arttığına dikkat çeken Yiğiter, sınava giren herkesin görebilmesi için sonuçları sinevizyona yansıttıklarına dikkat çekti. Jürinin objektif bir şekilde değerlendirmede bulunduğunu iddia eden Yiğiter, "Herkes sonuçları izleyebildi. İstanbul, İzmir'den gelen öğretim elemanları sınavları titizlikle yürüttü. Sınavı kazanamayanlardan 'ben hak etmediğim için giremedim' diyenler var. Torpil asla olmamıştır. Öğrencinin hakkını kimse yiyemez. İzmir'den, İstanbul'dan veya Anadolu'nun değişik yerlerinden 2-3 öğrenci sınava girerken Erzurum'dan 20-30 öğrenci sınava giriyor. Şimdi Erzurum'dan 10 öğrenci sınavı kazanıp 20 öğrenci kazanamadığında çok gözüküyor. Biz isteriz ki bu bölgenin çocuğu okusun, biz de buralıyız. Ancak burada sadece Erzurumlular okusun diyemezsiniz. Sınava girersiniz, kim kazanırsa o kayıt yaptırır. Kazanamayanlar seneye bir daha çalışıp girsinler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber