Yıldız: Doğal gaza şu an zam da indirim de yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gaz fiyatlarının otomatik fiyatlama mekanizması ile belirlendiğine işaret ederek, "Elimizdeki veriler bir zam öngörmüyor ama şu anda indirim de öngörmüyor" dedi.

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ve beraberindeki heyetle Başbakanlıkta görüşen Yıldız, ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin bir iade-i ziyaret olduğunu, herhangi bir resmi kimlik kazandırmaksızın yılda 3-4 kez bir araya gelip, enerji sektörünün temel problemlerinin paylaşılmasına dönük görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Yıldız, hem doğal gaz, enerji, hem elektrik sektöründe paylaşılabilecek bir kısım stratejik görüşlerin bulunduğunu belirterek, görüşmede ayrıca tüketimle alakalı düşen eğrilerin, enerji arz güvenliği ile alakalı yatırımlar için hem kamuyu hem özel sektörü bir rehavete sürüklememesi gerektiği noktasında mutabakata vardıklarını ifade etti.

OSB'LERİN DOĞAL GAZI

BOTAŞ'ın Organize Sanayi Bölgeleriyle görüşmesi kapsamında OSB'lerin kullandığı doğal gaza bir indiriminin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, maliyet bazlı fiyat mekanizmasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Yıldız, bunun kurum içi bir toplantı, görüşme olduğunu vurguladı.

Yıldız, fiyat mekanizmalarının ancak YPK kararlarıyla değiştirilebildiğine işaret ederek, kendilerine intikal etmiş, alınmış bir karar olmadığını söyledi.

"Al ya da öde" yükümlülükleri çerçevesinde konutlara verilen doğal gazda indirim ya da doğal gaza zam yapılmaması yönünde bazı görüşlerin yer aldığının belirtilmesi üzerine de Yıldız, şöyle dedi:

"Şu anda doğal gaz fiyatlarının yıl sonuna kadar; tabi ki yine otomatik fiyatlama mekanizması belirleyecek ama; elimizdeki veriler bir zam öngörmüyor, ama şu anda indirim de öngörmüyor. Bunları biz Enerji Bakanlığı olarak değil, önceden de belirlendiği gibi otomatik fiyatlama mekanizması ile beraber çözdüğümüzü bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber