Prof. Erdin: Öğrencilerin tepkileri provoke edilebiliyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden, Öğretim Üyeleri Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, öğrencilerin tepkilerini dile getirdikleri eylemlerin dışarıdan provoke edilebildiğini söyledi.

Erdin, ?Öğrencilerin haklı tepkilerinin, provoke edilebilmesi bir gerçektir.? dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili ve 1976-1977 yılları arasında Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Mehmet Gül ise sağ-sol kavgası adı altında PKK terör örgütünün militan yetiştirmesinin amaçlandığını savundu.

Zaman'ın dünkü ?Üniversite eylemleri'yle ilgili haberini değerlendiren Prof. Dr. Kadir Erdin, öğrenci olaylarının sadece bugünün meselesi olmadığını, her devirde üniversitelilerin taleplerinin dikkate alınmaması durumunda ortaya çıktığını söyledi.

Üniversitelerin yapısının 1980'den sonra değiştiğini söyleyen Erdin, öğrencilere yönetimde söz hakkı tanınmamasının olaylarda rol olduğunu kaydetti. 1960, 1970 ve 1980 ihtilalleri öncesinde öğrenci olaylarının darbelere gerekçe hazırladığını hatırlatan Erdin, öğrencilerden provokatörlere izin vermemelerini istedi.

Prof. Dr. Erdin, polis güçlerinin herhangi bir olayda okula girmelerine izin verilmesini eleştirdi. Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Gül, üniversitelerde sergilenmek istenen oyunda yabancı devletlerin de etkisinin bulunduğunu belirtti. Gül, üniversitelerde sağ-sol kavgasının bulunmadığını savundu. Gül, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı yapılan eylemlerin daha farklı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber