Deprem olacak diye hastaneye alınmadı, ambulansta doğurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Dr.Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi deprem beklentisi sebebiyle tamamen boşaltıldı.

Konya'da yaşanan iki depremin ardından üçüncü depremin geleceğinin söylenmesi üzerine, hastane tamamen tahliye edildi. Hastaneye gelen yetkililer tarafından saat 08.00 sıralarında üçüncü sarsıntı olabileceği gerekçesiyle hastanenin boşaltılması istendi. Bunun üzerine hastane yetkilileri hastaneyi tamamen tahliye etti. Hastanede yatan yeni doğum yapmış anneler, kucaklarındaki bebeklerle hastane önünde sedye üzerinde bekletiliyor. Yoğun bakımdan çıkarılan anneler, sedye üzerinde diğer hastanelere nakledilmeyi bekliyor. Hastane önünde yoğun kalabalık bulunuyor. Bu arada hasta yakınları ve hastane personeli arasında ufak tartışmalar yaşandı. Doğum yapmak üzere hastaneye gelen annelerin ise, ambulans içinde doğumları gerçekleştirildi.

3. deprem söylentisi, hastane boşalttırdı

Konya'da 7.5 saat arayla yaşanan iki depremin ardından 3. bir depremin olacağı söylentisi nedeniyle Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi boşaltıldı.

Konya'da merkezi Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi olan 4.5 ve 4.7 şiddetindeki depremin ardından sabah saatlerinde yeni ve daha şiddetli bir depremin olacağı söylentisi nedeniyle Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yatan hastalar hastane bahçesine çıkarıldı. Yoğun bakımda bulunan hastalar ise sedyelerle hastane bahçesinde bekletildi. Doğum yapmak üzere hastaneye gelen bazı kadınlar ise hastane bahçesinde bekleyen ambulanslarda doğum yapmak zorunda kaldı.

Hastane bahçesine çıkan hasta ve yakınları, kendilerine hastane görevlileri tarafından sabah 08.00 sıralarında daha büyük şiddette bir depremin olacağı ve bu nedenle hastaneyi boşalttıklarını söylediklerini belirterek, hastaneyi boşalttıklarını dile getirdi. Olayı yalanlayan hastane yetkilileri ile bazı vatandaşlar arasında ise kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber