Öğretim görevlisi yüksekokul çatısına çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Harita ve Kadastro Bölümü öğretim görevlisi harita mühendisi 42 yaşındaki F.T., 10 katlı okulun çatısına çıkarak intihara kalkıştı. 40 dakika süren ikna çabaları sonucu intihardan vazgeçirilen F.T.'nin dersleri elinden alındığı için intihar girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Üniversitede, 20 Nisan 2006 tarihinde Yrd. Doç. Dr. 49 yaşındaki Mursayettin Eksen, 20 Şubat 2008 tarihinde de öğretim görevlisi 55 yaşındaki Şakir Kızıldereli, dersleri ellerinden alındığı gerekçesiyle yaşamlarına son vermişti.

Muğla Üniversitesi Muğla Meslek Yüksek Okulu Harita ve Kadastro Bölümü öğretim görevlisi Harita Mühendisi F.T. dersleri alındıktan sonra odasının da değiştirileceğini öğrenince dün saat 14.00 sıralarında ortadan kayboldu. Arkadaşları, çevresindekilere sürekli, baskıcı yönetimden bunaldığını ve intihar etmek istediğini söyleyen F.T.'nin kendini öldürebileceğini düşünerek polise haber verdi. Arkadaşlarıyla polisin aradığı F.T. 10 katlı okulun çatısında bulundu. öğrencileri tarafından çok sevilen F.T. olay yerine gelen Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, eşi ve arkadaşlarının yaklaşık 40 dakika süren çabaları sonucu ikna edilerek intihar etmekten vazgeçirildi. Okul binasının önünde bekleyen F.T.'nin arkadaşları ve yeni kayıt için gelen öğrenciler de olayın şokunu yaşadı. F.T., 112 Acil Servis ambulansıyla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Adının açılanmasını istemeyen bir öğretim görevlisi, ?Meslek Yüksek Okulu'nun yönetimi sürekli bizi baskı altında tutuyor. Derslerimiz elimizden alınıyor. İkinci öğretim ders hakkımız verilmiyor. Maddi olarak sıkıntıya giriyoruz. Sürekli odalarımız değiştiriliyor. Derslerde öğrenciler ajan gibi tutuluyor ve ders esnasında okul yönetimiyle ilgili konuşma yapıp yapmadığımız hemen yönetime bildiriliyor. Birçok öğretim üyesi baskılardan dolayı psikolojik sorunlar yaşadığı için tedavi görüyor. Konuyu üniversite senatosuna ve idari yargıya taşımaya hazırlanıyorduk. F.T.'nin dersleri alındı, ikinci öğretim derslerine girmesi engellendi, odasının değiştirilmesi kararı çıktı, 3 kişilik bir odaya verilmek istendi. 2006 ve 2008 yıllarında intihar ederek yaşamına son veren iki arkadaşımızın da dersleri elinden alınmıştı? dedi.

DAHA ÖNCE DE 2 İNTİHAR

Muğla Üniversitesi'nde daha önce de Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu'nun eski müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen, 20 Nisan 2006'da merdiven boşluğunda kendini elektrik kablosuyla asmıştı. 20 Şubat 2008 tarihinde de Muğla Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Şakir Kızıldereli, okulun bodrumundaki kalorifer demirlerine kendini asmış bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam savaşını kaybetmişti.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik de intihar girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, ?Olayda adı geçen öğretim görevlisi arkadaşımız, müfredat programı ve odaların düzenlemesiyle ilgili yöneticilerle tartışmış. Daha sonra okulun çatısına çıkmış. Olayla ilgili başlattığımız soruşturma sürüyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber