Okul binalarının dış cepheleri ilan panolarını geride bıraktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2009 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİBEL KAHRAMAN İstanbul

Ticari faaliyette bulunmaları yasak olan okulların dış cephelerinde dershanelerden giyim mağazalarına kadar pek çok şirketin ilanı yer alıyor

Ticari faaliyet içinde bulunmaları yasak olmasına karşın okul binalarının dış cepheleri ilan panolarını geride bıraktı. Dershanelerden kırtasiyecilere ve giyim mağazalarına kadar pek çok ticari şirketin pankartları okulların duvarlarını, camlarını, demir korkuluklarını süslüyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklar devam ederken, bazı okullar asılmasına izin verdikleri pankartlarla velileri ticari kurumlara yönlendiriyor. Okulların ticari faaliyette bulunmaları yasak. Buna karşın, ?Okul kıyafetleri ... mağazamızda satılmaktadır? gibi afişler pek çok okulun binalarında asılı duruyor.

Seviye belirleme sınavları ile üniversite giriş sınavına öğrenci hazırlayan dershaneler için de okul binaları gözde ilan panosu durumunda.

Dershaneler, sınavlar sonucunda bir okula ya da üniversiteye yerleşen öğrencilerin isimlerini tek tek bir afişe yazarak bu öğrencilerin kendi dershanelerindeki çalışmaları sonucu başarılı olduklarını vurguluyor. Böylece, bu yıl dershaneye gitmeyi düşünen öğrencilere de çağrı yapılmış oluyor.

Okul yönetimleri de bu pankartların asılmasına izin vererek, bir anlamda öğrenciyi adı afişlerde yer alan dershanelere yönlendiriyor.

Ümraniye'de bulunan Atakent Lisesi görenleri hayrete düşürüyor. Lisenin duvarları camlarına varıncaya kadar çeşitli ticari kurumların, dershanelerin ilanlarıyla kaplı. Okulun duvarına astığı pankartta ?Atakent Lisesi Başarı Tablosu? yazılı. Ancak pankartın altında sınavlara öğrenci hazırlayan özel bir dershanenin ismi bulunuyor.

?Yapılan iş korsan?

Eski Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, okulların ticari faaliyet içinde bulunamayacaklarını belirterek, ?Bu tür afişlerle mağazalara yönlendirme yapılıyor. Yapılan iş korsandır. Okulun doğrudan adres göstermesi yasal değil. Bu ticari kurumların afişlerini asmaları karşılığında okula para verip vermediğini nereden bileceğiz?? dedi.

Okullara ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğuna da değinen Dinçer, ?Okullar, kendilerine herhangi bir kaynak sağlanmadığı için, küçük bakım ve onarımlar da dahil bütün giderlerini yapılan faaliyetlerden karşılıyorlar. Yetkililer de bir yanıyla bu işlere göz yumuyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber