Babuşcu belgeleri açıkladı, Boğluca Deresi'nin ıslahını CHP engellemiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babuşcu belgeleri açıkladı, CHP İl Başkanı'na 'istifa' sözünü hatırlattı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Silivri'deki Boğluca Deresi'nin ıslah çalışmalarının CHP'lilerin öncülüğünde açılan dava nedeniyle gerçekleşmediğini belirtti.

Babuşcu, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in, "Mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu ispat edin, istifa edeyim." çağrısına belgeyle cevap verdi. Mahkemeye başvuranlardan Bahattin Kıroğlu ve Şerif Sezen'in CHP İl Genel Meclisi üyesi olduklarını açıklayan Babuşcu, belgeleri basına dağıttı. Ardından, "Sayın Tekin, sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz. İstifa etmezsen bu halk seni vicdanlarında mahkûm edecek. Erkek gibi sözünü tutmaya davet edeceğim." diye seslendi.

İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İl Başkanı Gürsel Tekin'in yaptığı açıklamalar sonrası Aziz Babuşcu da bir basın toplantısı düzenledi. Babuşcu, ıslah çalışmasını engelleme kampanyasının öncülüğünü CHP'nin yaptığını anlattı. "Gerekçe de çok komikti." diyen AK Parti İl Başkanı, bu gerekçeyi şöyle açıkladı: "Tarih boyunca bir kez bile taşmadığı, içinden suyun bile akmadığı derenin iskan edilmesine neden gerek duyuluyor?"

Babuşcu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da 'cenazeler üzerinden siyaset yapmakla' eleştirdi. "Kendinizi televizyonlarda bir izleyin. Ayağınızda çizme, daha yaralar sarılmamış, insanlar gözyaşı döküyor, siz çamurun ortasında basına, 'Başbakan geldi mi, belediye başkanı geldi mi? Suçlu AK Partili belediyeleler' diye açıklama yapıyorsunuz.Yakıştı mı size Sayın Baykal?" diye sordu. İkitelli'deki garaj ruhsatlarından 4 tanesinin CHP tarafından verildiğini açıkladı.

CHP, sel afeti için genel görüşme istedi

Marmara Bölgesi'nde 32 kişinin hayatına mal olan sel felaketi, Meclis gündemine taşındı. CHP, konunun TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak bir 'genel görüşme' ile ele alınması önerisinde bulundu. Meclis Başkanlığı'na verilen önergede, felaketin dere yataklarının imara açılmasından kaynaklandığına işaret edilirken konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi suçlandı. Grup başkan vekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasını taşıyan önergede, belediyenin felakete karşı hiçbir önlem almadığı öne sürüldü.

Davanın avukatı CHP'li başkanın amca oğlu çıktı

Silivri'de can alan Boğluca Deresi ile ilgili çarpıcı belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Silivri'yi selden kurtaracak projeyi durdurmak için CHP'lilerin dava açtığının ortaya çıkmasından sonra davacı avukatının da şimdiki CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın amca oğlu olduğu ortaya çıktı. Başkanın amcasının oğlu Ramazan Işıklar'ın, İBS Hukuk Bürosu tarafından İstanbul İdare Mahkemesi'ne açılan davanın 3 davacı vekilinden birisi olduğu, dava ile ilgili talep belgesinde yer aldı. Avukatın akrabası olduğunu kabul eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ancak uzun bir süredir kendisiyle görüşmediğini söyledi. Başkan Işıklar, bu konunun partisiyle bağdaştırılmaması gerektiğini savundu.

BABUŞCU AÇIKLADI, TEKİN YAN ÇİZDİ

Bu arada, "Boğluca Deresi'ndeki imarın iptali için mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu ispatlayın istifa edeyim." diyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun belgeli ispatına rağmen istifa etmeyeceğini söyledi. Tekin, "Dava kurumsal olarak CHP tarafından açılsaydı istifa edecektim." dedi. Tekin, davayı açan CHP'lilerin ise kişisel hareket ettiğini savundu. HÜSEYİN KELEŞ İSTANBUL ZAMAN

FURKAN CURA İSMAİL ÇITAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber