Savcı Gök'e taciz davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 07:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Duruşma savcılığına getirilerek Samsun'a gönderilen Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunan bir üniversitede öğretim görevlisi olan Ü.E.İ. şimdi de 20 bin liralık tazminat davası açtı.

İZMİR

Tırpan Operasyonu kapsamında tutuklanan babası H.İ'nin durumu hakkında görüştüğü Murat Gök'ün kendisini cep telefonuna attığı mesajlarla taciz ettiğini ileri sürerek Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ü.E.İ, bu kez avukatı Tarcan Ülük aracılığıyla 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 20 bin lira tazminat istemiyle başvurdu. Taciz iddialarıyla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yanısıra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulunulduğu kaydedilirken, cep telefonu mesajları da dilekçeye eklendi. İlk duruşma 3 Kasım'da. Diğer yandan avukat Tarcan Ülük, Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Murat Gök'ün kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Ülük, Gök'ün kendisine ?Seni 3 hafta içinde İzmir'deki arkadaşlarımın yapacağı operasyonla aldıracağım? şeklinde haber gönderdiğini iddia etti.

ÜLÜK, YENGEÇ 2'DE

Murat Gök tarafından İzmir Adliyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen ?Yengeç 2? operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Tarcan Ülük, operasyona ilişkin davanın ilk duruşmasında, usulsüz sorgulama yapıldığını, kendisinin ve ailesinin mağdur edildiğini ileri sürmüş, gözaltına alındığında eşinin 8 aylık hamile olduğunu ve çocuğunun doğumu sırasında eşinin yanında olamadığını dile getirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber