YSK, Şarkikaraağaç Belediye Başkanının görevden alınmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İçişleri Bakanlığı'ndan, hakkında mahkumiyet cezası kesinleşen Isparta'nın Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir'in görevden alınmasını istedi.

YSK'nın 19 Ağustosta verdiği karara göre, 7 Haziran 2009 tarihinde yapılan yenileme seçimlerinde Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığına seçilen Mevlüt Özdemir'in onanmış 2 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu ve bu nedenle seçilme yeterliğini kaybettiği belirtildi.

Kararda, Mevlüt Özdemir'in, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 29 Ocak 2007 tarihli kararı ile "Sahte parayı bilerek tedavüle sürmek" suçundan TCK'nin 197/1 ve 52/2 maddeleri gereği 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırıldığı ifade edilerek, bu kararın Yargıtay 8. Ceza Dairesince de onandığı hatırlatıldı.

Kararda, bu nedenlerle, Belediye Başkanı seçildikten sonra hüküm giyerek kesinleşmiş bir mahkumiyeti bulunduğu anlaşılan Mevlüt Özdemir'in görevden alınmasının idari mercilere ait bir yetki olduğu belirtilerek, seçim kurullarınca bu konuda bir karar verilmeyeceği kaydedildi.

YSK'nın kararında, bu nedenle Özdemir hakkında İçişleri Bakanlığınca işlem yapılması istendi.

Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargı sürecinin tamamlanmadığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı hangi karara istinaden bu isteği uygulayacak? Yargı kararı başka bir şey, YSK kararı başka bir şey. Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanmış seçim neticelerine itiraz söz konusu değil. Muhalifler (MHP'liler) hala itiraz ediyorlar. YSK, MHP'lilerin talebini reddetmiş. Bunlar hala basını yönlendirmeye çalışıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber