Dinçer: Sağlık hizmetinde kısıtlama yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sağlık hizmetinin kapsamı, niteliği ve erişimi hakkında herhangi bir kısıtlama yapmayı düşünmediklerini bildirdi.

Bakan Dinçer, Başbakanlık yeni binada düzenlenen Orta Vadeli Programın açıklandığı toplantıda, sağlık alanındaki harcamalarda ne gibi tasarruflar öngörüldüğüne ilişkin bir soru üzerine vatandaşlar nasıl hizmet alıyorlarsa onu almaya devam edeceklerini söyledi.

Hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde sunumuyla alakalı bazı iyileştirme tedbirlerini alacaklarını belirten Dinçer, bu tedbirlerin daha ziyade idari tedbirler olacağını ve bürokratik süreçlerinin iyileştirilmesiyle alakalı olacağını ifade etti.

Bu anlamda yapılacak tasarrufların ise temelde harcamaların özellikle kendilerinin hizmet, ilaç ve benzeri ürün tedarik ettikleri firmalarla olan ilişkilerde ortaya çıkacağına işaret eden Dinçer, ilaç sektörüyle ilgili alacakları tedbirlerle fiyatların düşürülmesini planladıklarını bildirdi.

İlaç fiyatlarının düşürülmesiyle ciddi oranda bir tasarruf sağlayacaklarını belirten Dinçer, vatandaşların mevcut sağlık hizmetlerini alırken, katkı paylarıyla alakalı da küçük bir düzenleme yapacaklarını, bu düzenlemenin katkı paylarının artırılması mahiyetinden daha ziyade talebin dengelenmesi amacıyla yapılacağını bildirdi.

Özel hastanelerden hizmet alımıyla ilgili fark ücreti ödenip ödenmeyeceğine ilişkin olarak da hastaneleri kendi içerisinde, sundukları hizmetlere ve hizmet kalitesine, büyüklüklerine, sahip oldukları sağlık uzmanlık alanı gibi bir takım faktörlere göre tasnif edeceklerini bildiren Dinçer, "biliyorsunuz yüzde 30 şu anda fark ücreti alma imkanı var bunu yüzde 70'e kadar çıkarıyoruz. 5 grup hastanede yüzde 30,40,50,60,70 olmak üzere, farklı fark ücretleri ödenmesine imkan veren bir düzenleme yapacağız" diye konuştu.

Bu arada toplantı çıkışında bir gazetecinin "alınacak tedbirlerle sağlık harcamalarında ne kadarlık bir tasarruf sağlanacağına" dönük sorusu üzerine Dinçer, yapılacak yeni çalışmalarla da birlikte yıllık yaklaşık 3 milyar lira tasarruf öngördüklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber