Lise müfredatına ÖSS ayarı geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversiteye girişte meslek lisesi öğrencilerinin diğer öğrencilerden ?geri kalmaması? için haftalık ders çizelgelerine Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji gibi dersler eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin ders programlarını, 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni üniversiteye giriş sistemine göre yeniden düzenledi. Üniversiteye girişte meslek lisesi öğrencilerinin diğer öğrencilerden ?geri kalmaması? için haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji gibi dersler lise 2, 3 ve 4. sınıflarda da okutulacak. Yeni ders çizelgesine göre, meslek lisesi öğrencileri 2. ve 3. sınıflarda haftada 6'şar saat, son sınıfta da haftada 5 saat seçmeli ders alacaklar. Bu çerçevede öğrenciler Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji derslerini seçmeli olarak alabilecekler. Böylece haftalık ders saati sayısı toplam 40'a yükseldi. Yeni düzenlemeyle meslek lisesi öğrencileri ayrıca Türk Edebiyatı dersini de lise 3. sınıfta haftada 2 saat görecek. Daha önce bu sınıfta Türk Edebiyatı dersi okutulmuyordu.

GEOMETRİ ORTAK DERS

Bu arada, ÖSYM yeni üniversiteye giriş sisteminde Geometri'den de sorular yöneltileceğini açıkladığı için, bu ders tüm liselerin birinci sınıflarında ?Ortak? dersler arasına alındı. Lise 1. sınıf öğrencileri Geometri dersini haftada 2 saat zorunlu olarak görecekler.

MEB, yeni düzenlemeyle Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinin ağırlığını da artırdı. Beden Eğitimi, Resim ve Müzik dersleri tüm liselerde ?Seçmeli zorunlu ders? oldu. Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini ?mecburi? olarak seçip haftada 2 saat okuyacak. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek. Düzenleme, bu eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber