23 bin cami imam bekliyor

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce cami, din görevlisi olmadığı için hizmet veremezken, onbinlerce ihahiyat mezunu ve onbinlerce İmam Hatip lisesi mezunu boş geziyor.

Diyanete bağlı 9 bin camide ise din hizmetleri vekil imamlarla yürütülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre yaklaşık 9 bin camide vekil imam var. Vekil imamlar, aynı işi yapmalarına karşılık kadrolulara göre dörtte üç oranında maaş alıyor. Özlük hakları da kadrolu imamlara göre kısıtlı. En önemlisi de vatani görevini yapmaya giden bir vekil imam askerlik dönüşü eski görevine dönemiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, özlük ve kıdem haklarının yanı sıra izin ve mazeret izinlerini kullanamayan vekil imamların bundan böyle belirli çalışma süresini doldurduktan sonra ?yıllık', hizmet süresini dolduramayanların ise ?mazeret' izni kullanabileceklerini bildirmişti. Bardakoğlu, vekil imam-hatiplerin, asli memurluğa atanmadıkları için diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da naklen atanamayacaklarını kaydetmişti. Bardakoğlu, ?Din görevi vekil imamlarla yürütülemez. Türkiye'nin huzur ve güvenliği açısından bir an önce boş kadrolara atama yapılmasında fayda var.? sözlerini sarf etmişti. Vekil imam-hatiplerin kıdem ve özlük haklarında da iyileştirilme yapılması gerektiğine işaret eden Bardakoğlu, Diyanet'in boş kadrolarına atama izni alınamadığı için din hizmetinin vekil imamlarla yürütülmesini eleştirmiş- ti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber