Polis okulu inşaatından 1,5 ton kablo çalındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2009 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta bir hafta önce hırsızlık girişiminde bulunulan Polis Meslek Yüksekokulu inşaatından yaklaşık 1,5 ton kablo çalındı.

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler, gece saatlerinde Kardeşler Tepesi ve Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü yakınlarındaki Polis Meslek Yüksekokulu inşaatından, yaklaşık 1,5 ton elektrik kablosu alarak kaçtı.

Durumun sabah saatlerinde bildirilmesi üzerine inşaata giden polis ekipleri, olay yerinde inceleme ve araştırma yaptı. Yapılan incelemede bir hafta önce de hırsızlık girişiminde bulunulan okul inşaatında, daha önceki hırsızlık girişiminde sarılı olduğu ahşap makaradan kesilen kabloların çalındığı tespit edildi.

İnşaat çevresindeki tel örgünün bir bölümün ün de kesildiği belirlenirken, hırsızların kabloların bir kısmını da, inşaat alanı dışı na kadar çıkardıkları ve burada bıraktıkları anlaşıldı.

İki hırsızlık olayı arasında bağlantı olmadığının ve zanlıların farklı kişiler olduğunun tahmin edildiğini belirten emniyet yetkilileri, zanlıları yakalamak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Sivas'ta 16 Eylül'de, Polis Meslek Yüksekokulu inşaatından kablo çalmaya çalışan zanlılar, sahura kalkan işçilerin durumu fark etmesi üzerine lastiği toprağa saplanan kamyon ile çaldıkları malzemeleri arazide bırakarak kaçmıştı . Çok sayıda polisin bölgeyi aramasına karşın karanlıktan faydalanan zanlılar izlerini kaybettirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber