Erdoğan: Meclis'te açılım oturumu açık olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2009 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bilal Yakınbaş/Özlem Şahin Şakar bildiriyor

- BM Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik açılım" konusunda TBMM'de yapılacak oturumun açık olacağını bildirdi.

Erdoğan, BM'deki etkinliklerin ardından New York'da 5. Avenue'da bir süre yürüdü. Daha sonra Rockefeller Center Cafe'de dinlenen Erdoğan, AA, NTV ve 24 Haber'in sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, "Demokratik açılım"la ilgili Meclis'te yapılacak oturumun "açık mı" olacağı sorusuna "Tabii, tabii" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ABD'ye yaptığı seyahate ilişkin "demokratik açılım" bağlamındaki eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, BM Genel Kurulu için bu ülkeye geldiklerini, Baykal'ın "bunu saptırdığını" söyledi.

Baykal'ın yaklaşımını doğru bulmadığını, her seferinde aynı şeyi yaptığını ifade eden Erdoğan, ülkenin ekonomi sorunu, Alevi sorunu, Ermeni konusu gibi alanlardaki sorunlarını çözmek için adım attıklarını belirtti.

"Biz, buraya demokratik açılım için gelmedik. Buraya hesap vermeye gelmişiz gibi davranıyor, bu çok ayıp" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Samimiyetle bir şeyi tespit etmemiz lazım. Demokratik açılımı burada müzakereye açmak, tartışmak değil buraya gelişimizin nedeni. Buraya BM'nin 64. Genel Kurulu için geldik. Ana muhalefetin lideri bunu farklı yerlere kanalize ediyor. 'ABD'deki durağa uğradı' gibi çirkin bir yaklaşım ortaya koyuyor. Bu, bir defa Türkiye Cumhuriyeti devletine saygısızlıktır. Böyle bir saygısızlığı anlamakta ben zorlanıyorum. Bu Türkiye'ye zarar verir, fayda vermez. Böyle bir yakıştırmayı yapmak çok çirkin. Bir diğeri de ikinci derecede önemli olan G-20 zirvesi. Bu Pittsburgh'da olacak. G-20 zirvesinin gündemi herhalde demokratik açılım değil. Toplantının gündemi belli. O da dünyada baş gösteren küresel finans krizidir. Bunlar orada konuşulacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber