MEB birimlerine, yazım kılavuzuna uyma uyarısı geldi

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı birimlerine, yazım kılavuzuna uymu uyarısı geldi.
Bakanlık Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı (TTK) Prof. Dr. Ziya Selçuk, Bakanlık merkez teşkilatı birimlerine, hazırlanan yeni mevzuat düzenlemelerinin yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde hazırlanması ve çizelgelerle desteklenmesi uyarısında bulundu. Selçuk`un, düzenlemelerde Türk Dil Kurumu`nun İmla Kılavuzu`na uyulması uyarısı da dikkat çekti. Selçuk`un Bakanlık birimlerine yazdığı yazı ``MEB`de mevzuat çalışmaları baştan savma mı yapılıyordu`` sorusunu akla getirdi.
AKP iktidarıyla birlikte en fazla mevzuat değiklikliği yaşanan bakanlık olan Milli Eğitim`de TTK Başkanı Selçuk imzasıyla merkez teşkilattaki birimlere gönderilen yazıda, mevzuat çalışmalarında uygunluk istendi.

Selçuk, mevzuat çalışmalarının nasıl yapılacağına ilişkin kanun, kararname, tüzük ve yönetmelikleri hazırlatırken, mevzuat düzenlemelerinde Türk Dil Kurumu`nun İmla Kılavuzu`na da dikkat edilmesini istedi. Böylelikle mevzuat değişikliklerinde gecikmelerin önleneceğini, özellikle Başbakanlık aşamasında gereksiz yazışmaların ve bir takım olumsuzlukların yaşanmayacağını vurgulayan Selçuk, değişikliklerde genel gerekçelerin yanı sıra madde gerekçelerinin de doğru belirlenmiş olması gerektiğini bildirdi.

Maddelerde yer alan hükümlerin gerekçelerinin açıkça belirtilmesini isteyen Selçuk, değişikliklerin yürürlükteki mavzuatla farklılıkların neler olduğunun raporla bildirilmesi gerektiğini kaydetti. Merkez birim yöneticilerinden, yürürlükteki mavzuatın madde metinleriyle taslak madde metinlerini karşılaştırmalı çizilgeler hazırlayarak anlatmalarını isteyen Selçuk, değişikliklere ilişkin yansıtılmayan görüşlerin de raporlanacağını kaydetti. TTK`ya gönderilme aşamasına gelecek olan taslak metinlerin 20 adet çoğaltılması da istendi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Türk dili ve ebebiyatı bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necat Birinci`nin, kendisine gönderilen bir çok yazıyı Türk Dil Kurumu`nun İmla Kılavuzu`na uymadığı için geri gönderdiği biliniyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber