Kalitesiz kırtasiye malzemeleri çocukları tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2009 17:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kalitesiz ve merdiven altı imalathanelerde yapılan ya da yurt dışından ithal edilen kalitesiz kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığını tehdit ettiği belirtildi. Bazı oyuncakların ve bazı kırtasiye malzemelerinin kanseri tetikleyici olduğu bildirildi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Yazmacı, kurşun, asbest, eriyonit, anilin boyaları, benzen gibi kanserojen kimyasalları içeren oyuncaklar, boyalar ve bazı kırtasiye malzemelerinin kanser nedenleri arasında önemli yer tuttuğuna dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü(WHO)'nün, 2005 yılında dünyadaki tüm yeni kanser hastalarının yüzde 60'nın, 2020 yılında ise yüzde 70'nin gelişmekte ve geri kalmış ülkelerde olacağını açıkladığını belirten Yazmacı, Türkiye'de 2010 yılında yaklaşık 58 bin kişinin kanserden ölmesinin beklendiğine dikkat çekti.

NT Mağazaları Mersin Mağaza Yöneticisi Arif Özel ise sattıkları her bir kalemi dikkatle almak zorunda olduklarını söyledi. Eğitim kurumları ile içli dışlı olduklarını anlatan Özel, ürünleri öğretmen ve okul müdürleriyle görüşerek seçtiklerini kaydetti. Sağlık konusunun çok önemli olduğunu belirten Özel, "Çocuk kırtasiyeyi her gün kullanıyor. Sadece markalı ürün satıyoruz. Nasıl üretildiğini bilmediğimiz ürünleri mağazamıza sokmuyoruz. Müşterilerimizde bizim hassasiyetimizi bildiğinden, kırtasiyedeki satışlarımız sürekli artıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber