152 öğrencinin yazısı, kitap oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2009 18:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'de ilk ve tek Bursa'da uygulanan Geleceği Okuyan Kalemler Projesi kapsamında, 152 ilköğretim öğrencisinin yazdığı kitap çıktı.

İlköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar 152 öğrencinin eğitim, çevre, dünya, Türkiye, anne-babalarına karşı duygu ve düşüncelerini yansıttıkları kitap, genç yazarların bir yıldan bu yana aldıkları eğitimin meyvesi oldu. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırma amacıyla uygulanan Geleceği Okuyan Kalemler Projesi'nin ilk kitabı, öğretmen ve velilerin beğenisini topladı.

Öğrencilerin, kitapla ilgili hazırlık sürecinde kolay ve eğlenceli yöntemlerle etkili yazı yazma tekniği konusunda eğitim aldığı belirtildi. Proje danışmanı eğitimci Serkan Duru, okumaya çok önem verdiklerini ifade ederek, "Ama çok fazla okumuyoruz. Burada sorulması gereken asıl soru, bu çocuklara kitap okumayı nasıl sevdirebiliriz? Geleceği Okuyan Kalemler Projesi bu sıkıntının çözümlerini bulmak için gerçekleştiriliyor. İlköğretimde okuyan öğrencilerle birlikte bir kitap yazılıyor. Proje sayesinde geleceğin yazarları şimdiden keşfedilmeye çalışılıyor. Gençlerimizi, geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Onlara elimizden geldiğince destek olmaya, yardım etmeye çalışıyoruz. Onları en iyi okullarda okutmak için gayret gösteriyoruz. Okullara gönderdiğimiz öğrencilerimizden sadece okumalarını istiyoruz. Ancak gelin görün ki gerçekler hiç de öyle değil. Ülkemizde okuma denince akan suların durmasına rağmen, gençler çok fazla okumaya zaman ayırmıyor. Okumayı ihtiyaç olarak görmüyorlar. Gelişmiş ülkelerde kitap ihtiyaç sıralamasında 23. sırada yer alırken, bu sıralama ülkemizde 265. sıralara kadar geriliyor. Okumaya çok önem veriyoruz ama çok fazla okumuyoruz" dedi.

Kitabın yazarı öğrenciler ise söz konusu çalışmanın kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, bu proje ile kitap okuma ve yazma alışkanlığını kazandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber