Sağlık-Sen: Sağlıkçılara şiddet olaylarına karşı tedbir alınmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına şiddet ciddi sorun haline dönüştü. Son olarak önceki gün Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan iki personel hasta yakınlarının saldırıları sonucu ağır yaralandı.

Saldırganların tutuklandığı olay sonrası saldırıya uğrayan İbrahim Yeşil isimli acil tıp teknisyeninin beyin cerrahiye yatırıldığı, güvenlik görevlisi Serkan Aslan'ın ise çenesinde oluşan yarıklar nedeniyle iş göremez raporu aldığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirterek, sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi boyutta sorun haline dönüştüğünü söyledi.

Saldırıyı insanlık dışı olarak niteleyen ve kınayan Kaçar, "Şiddet tehdidi karşısında sağlık çalışanları kendisini güvensiz hissetmektedir. Sadece şiddete uğrayan değil tüm sağlık çalışanlarını olumsuz etkileyen bu olayların durması için vakit geçirmeden önlem alınmalıdır." dedi.

Son yıllarda toplumsal şiddetin sağlık alanına kaydığına dikkat çeken Kaçar, 2009 toplu sözleşme görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirdiklerini ve şiddeti önleyecek tedbirlerin sağlanması konusunda mutabakat sağlandığını ifade ederek, "Bu konuda kaybedilecek zaman yoktur. Sağlık çalışanlarının psikolojisini bozan bu durum önlem alınmazsa toplum sağlığını da olumsuz etkileyecektir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber